naar boven
 
Producten > Afwatering buiten > Lijnafwatering info > Veiligheidsvoeg
ACO Veiligheidsvoeg ( SF ) principe, voor een volledig vloeistofdichte uitvoering van een lijnafwateringssysteem.
In de industrie, bij pompstations, afvul- en overslagplaatsen, is omgang met watervervuilende vloeistoffen routine. Installaties die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen, garanderen daarbij een veilig transport van de vloeistof. Zelfs dan zijn ongevallen niet ondenkbaar. Bij lekken vervuilt de vloeistof het grondwater. Om vervuiling te vermijden, moeten het bodemoppervlak en de afwateringsgoten volledig vloeistofdicht zijn en voldoen aan de regelgeving inzake grondwaterbescherming. Het ACO veiligheidsvoegprincipe (SF) biedt een optimale veiligheid bij het afvoeren van watervervuilende vloeistoffen.
Door de voorgevormde veiligheidsvoeg blijft er na de standaard inbouw een uitsparing, die met ACO voegmassa opgevuld wordt. Deze heeft een vergelijkbare chemische bestendigheid met die van het polymeerbeton. Het gebruikte materiaal en het ACO veiligheidsvoegprincipe vormen een volledig vloeistofdicht lijnafwateringssysteem. Het SF – principe is Kiwa – goedgekeurd. nr. K7416/94. Veiligheidsvoeg DBGM Nr. G 90 00 569. 4
Verbruik bij de grootste inbouwhoogte :
één patroon (450 ml) voegmassa volstaat voor circa 6 SF voegen, primer (1l) voor circa 120 SF voegen.
Verwerkingsvoorschriften

Gelieve bij het opvullen van de voorgevormde ACO veiligheidsvoeg de volgende regels in acht te nemen : 

Verwerkingsvoorschriften_foto01
1.
Voor het opvullen van de ACO veiligheidsvoeg (SF) gebruikt men de 3-delige verwerkingsset, bestaande uit een mengstandaard, industrieel pistool en mengspiraal.
Verwerkingsvoorschriften_foto04
2.
Belangrijk! Voor het inbouwen van het gootelement de polymeerbetonnen ondergrond reinigen en bramen, stof, vuil, olie en bestanddelen die een goede hechting bemoeilijken verwijderen.
Verwerkingsvoorschriften_foto08
3.
Voor het instrijken de polymeerbetonnen ondergrond nogmaals schoonvegen, dan een dunne laag ACO primer met kwast of doek aanbrengen. Voor betonondergrond (zijdelingse aansluiting) is een speciale primer noodzakelijk. Wij informeren u graag.
Verwerkingsvoorschriften_foto02
4.
Koker met 2-componentige ACO-voegmassa in de mengstandaard plaatsen. Afdekkap verwijderen. Het verhardingscomponent ligt op de A component. Beide componenten met de in een boormachine geplaatste mengspiraal tenminste 3 minuten bij maximaal 400 omw./minuut mengen, tot een homogene massa verkregen is.
Verwerkingsvoorschriften_foto05
5.
Voor het plaatsen van de koker in het industrieel pistool de drukplaat van kunststof verwijderen.
Verwerkingsvoorschriften_foto03
6.
Koker in het industrieel pistool plaatsen.
Verwerkingsvoorschriften_foto06
7.
ACO veiligheidsvoeg (SF) opvullen.
Verwerkingsvoorschriften_foto07
8.
Voegoppervlak met een in een zeepoplossing ondergedompeld plamuurmes of spatel gladstrijken.
Uithardingstijd
24 uur bij 20°C

Gelieve tevens de verwerkingsvoorschriften op de verpakking te raadplegen.
Verwerkingstips
Verwerkingstips ACO voegmassa
Productomschrijving

De ACO voegmassa is elastisch blijvende voegmassa op basis van twee componenten polysulfide (thiokol) en is leverbaar in de kleur grijs. Het systeem wordt met KOMO produkt-certificaat "Wegdekvoegmassa's" geleverd. Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de datasheets van de voegmasssa.

Voorbehandeling

De hechtvlakken moeten schoon, stofvrij en droog zijn (beton 15-20 Protimeter / < 4 % vochtigheid CM-apparaat). De hecht-vlakken dienen vrij te zijn van stoffen welke onvoldoende hechting veroorzaken, zoals bijvoorbeeld oliën, vetten of cementsluier. Om optimale hechting te krijgen dient men de ondergrond evt te ontvetten, op te schuren met bijv. een staalborstel of een slijpmachine en daarna stofvrij te maken.

Wachttijd

Na het aanbrengen van de primer deze laten uitluchten voor de voegmassa wordt aangebracht. De wachttijd bedraagt voor:
Primer niet-zuigende ondergrond : 10 min - max 24 uur
Primer zuigende poreuze ondergrond : 30 min - max 6 uur

Verwerkingsset

Om de kitpatronen (450 ml) op een nette en snelle manier te verwerken hebben wij verwerkingssets in ons programma.

Deze bestaan uit:
industrieel pistool 450-600 ml
 mengstandaard
 mengspiraal

Mengen patronen

De mengstandaard neerzetten op de 2 poten. Hierin de patroon plaatsen en vervolgens met de mengspiraal op een boormachine de 2 componenten mengen (300 omw/min), tot een egale massa (dit is een streeploos mengsel).

Aanbrengen primer

Op niet-zuigende ondergrond zoals polymeerbeton, gietijzer, verzinkt staal, epoxy, etc wordt de 1-component primer met  bijvoorbeeld een kwast, kwastflesje of doek aangebracht. Op zuigende ondergrond zoals beton of baksteen de primer aanbrengen met bijvoorbeeld een kwast, kwastflesje of doek.
De primer voor zuigende ondergrond is na het mengen 2 tot 3 uur te gebruiken. Na deze 3 uur het restant afvoeren.

Aanbrengen voegmassa

De kunststof drukplaat van het pistool verwijderen alvorens de patroon in het pistool te plaatsen. Daarna de onderlinge en langsvoegen van de goten vullen met voegmassa en deze gladstrijken met spatel of plamuurmes en zeepoplossing.

Verwerkingstemperatuur

De object- en verwerkingstemperatuur ligt tussen de 5 en 50 °C. Tevens moet de objecttemperatuur minimaal 3 °C boven het dauwpunt liggen. Een verwerkingsprotocol voor het bijhouden van deze gegevens kunnen wij u op aanvraag toezenden.

Uithardingstijd

De uithardingstijd bedraagt bij 20 °C circa 24 - 48 uur.

[ Home | Producten | Service | Contact | Bedrijfsinfo | Privacy | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO BV