Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

ACO DRAIN Multitop is een lichtgewicht putdeksel. Door de unieke constructie is de Multitop 40% lichter dan tradtionele putdeksels en weegt hij slechts 30kg. Dit is ARBO-vriendelijker dan de tradtionele putdeksels en toch is hij belastbaar tot belastingsklasse D400.


Producteigenschappen

 • kader vervaardigd uit grijs gietijzer (EN-JGL vlgs. EN1561)
 • deksel vervaardigd uit nodulair gietijzer (EN-JGS vlgs. EN1563)
 • klasse D400 volgens NEN-EN 124
 • rubber ring zorgt voor trillingsvrije ligging van deksel
 • voldoet aan BRL 9203, KOMO gecertificeerd
 • putrand verkrijgbaar in 12, 17 en 24 cm hoog
 • past op standaard putten
 • self-Level putrand, systeem Bituplan verkrijgbaar
 • deksel voor belucht stelsel verkrijgbaar

Lichte putdeksel

Het openen van een putdeksel was nog nooit zo eenvoudig met deze ACO Multitop lichtgewicht putdeksel. Door de unieke constructie is de Multitop 40% lichter dan tradtionele putdeksels en weegt hij slechts 30kg. Dit is ARBO-vriendelijker dan de tradtionele putdeksels en toch is hij belastbaar tot belastingsklasse D400.

40% lichter dan traditionele putdeksels

Speciaal voor de Nederlandse markt is de Multitop 520 ontwikkeld. Deze nieuwe gietijzeren putafdekking is 40% lichter dan conventionele putdeksels. Voor de productie is gebruik gemaakt van twee soorten gietijzer die hun sporen in de afwateringstechniek reeds hebben verdiend. Het kader is gemaakt uit Grijs Gietijzer met optimale dempingseigenschappen en slijtvastheid. Het deksel is gemaakt uit nodulair gietijzer met een hoge drukvastdrukvastheid en treksterkte; een ideale grondstof voor hoogbelaste putdeksels. De constructie en het materiaalgebruik zorgen ervoor dat het deksel licht in gewicht is.

Putdeksel eenvoudig te openen en te sluiten

Door gebruik te maken van de Drainlock® snelsluiting ligt de deksel stabiel en goed geborgd in de rand. Toch is de deksel van de Multitop 520 eenvoudig te openen en te sluiten en zijn er geen speciale gereedschappen nodig.

Productie putdeksels van gerecycled staal

ACO Passavant Guss ontwikkelt en produceert putdeksels en afwateringsproducten voor gebruik in straten, groene zones, bruggen en luchthavens. In de Mittelbacher ijzergieterij, die in 1652 opgericht is door Graaf Johan von Nassau, produceren wij al generaties lang gietijzeren producten. Tegenwoordig wordt hierbij voornamelijk gerecycled staal gebruikt, ook het staal dat wij zelf retour nemen. Met deze film geven wij je kijkje in onze fascinerende, gemoderniseerde fabriek.

Perfecte aansluiting van putdeksels in het wegdek

De ACO Multitop 520 Bituplan is een Selflevel putdeksel met een dagmaat van 520 mm. Hierdoor past de Multitop 520 Bituplan perfect op de Nederlandse putten en is hij geschikt voor renovatie als nieuwbouw van wegen. Doordat de Bituplan in de deklaag van het asfalt mee ingewalst wordt, ligt het deksel perfect op niveau, zijn er geen randen waar asfalt schade optreedt en is het asfalt random het deksel optimaal verdicht. Bij zettingen in het wegdek beweegt de Multitop 520 Bituplan mee, zodat bovengenoemde voordelen blijven bestaan. Bovendien is de krachtoverdracht naar de onderliggende wegconstructie bij de Bituplan deksel minder afhankelijk van mortelvoeg.

Multitop 520

Speciaal voor de Nederlandse markt is de Multitop 520 ontwikkeld. Deze nieuwe gietijzeren putafdekking is 40% lichter dan conventionele putdeksels. Voor de productie is gebruik gemaakt van twee soorten gietijzer die hun sporen in de afwateringstechniek reeds hebben verdiend. Het kader is gemaakt uit Grijs Gietijzer met optimale dempingseigenschappen en slijtvastheid. Het deksel is gemaakt uit nodulair gietijzer met een hoge drukvastheid en treksterkte; een ideale grondstof voor hoogbelaste putdeksels. De constructie en het materiaalgebruik zorgen ervoor dat het deksel licht in gewicht is. Door gebruik te maken van de Drainlock® snelsluiting wordt het deksel stabiel geborgd, maar is toch eenvoudig te openen en te sluiten. Voor de Multitop 520 zijn geen speciale gereedschappen nodig en de afdekking heeft geen bewegende delen.

Voordelen:

 • deksel weegt slechts circa 30 kg
 • geen problemen met klemmende deksels meer door de speciale hevelopeningen
 • borging met onderhoudsvrije Drainlock snelsluiting
 • vierkante putrand in hoogtes 12, 17 en 24 cm geschikt voor klinkerhoogte tot 10 cm
 • past op vier manieren in putrand (90 graden draaibaar)
 • deksel eenvoudig te verplaatsen door ronde onderzijde

Multitop Bituplan

Een groot deel van de Nederlandse wegen is in asfalt uitgevoerd. Een bekend probleem hierbij is de aansluiting van putdeksels in het wegdek. Door de niveauverschillen zijn ze oncomfortabel,
veroorzaken verkeerstrillingen, zijn lawaaierig en een bron van vervroegde schade/slijtage aan het wegdek. Dit heeft hoge onderhoudskosten ten gevolg. Met de introductie van het Bituplan systeem biedt
ACO hiervoor een oplossing, voor zowel renovatie als nieuwbouw van wegen.

De ACO Multitop 520 Bituplan is het eerste Selflevel putdeksel met een dagmaat van 520 mm. Hierdoor past de Multitop 520 Bituplan perfect op de Nederlandse putten. Zoals op de afbeelding hiernaast getoond, draagt het Bituplan deksel de verkeerbelasting middels een royale flens af in het omringende wegdek. Doordat de Bituplan in de deklaag van het asfalt mee ingewalst wordt, ligt het deksel perfect op niveau, zijn er geen randen waar asfalt schade optreedt en is het asfalt random het deksel optimaal verdicht. Bij zettingen in het wegdek beweegt de Multitop 520 Bituplan mee, zodat bovengenoemde voordelen blijven bestaan. Bovendien is de krachtoverdracht naar de onderliggende wegconstructie bij de Bituplan deksel minder afhankelijk van mortelvoeg. Mortelvoegen blijken in de praktijk vaak te beschadigen en of te bezwijken onder de voortdurende verkeersbelasting en zijn daarmee de oorzaak van het verzakken van putranden.

Voordelen:

 • bituplan deksel beweegt mee met wegdek, waardoor deze altijd perfect aansluit met het wegdek
 • minder trillingen = minder verkeerslawaai
 • minder schade aan het wegdek rondom de putdeksels
 • geen scharnier
 • ongevoelig voor rijrichting
 • licht gewicht deksel
 • eenvoudig te openen gedurende de gehele levensduur, ook bij corrosievorming.