Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Referenties ACO Watermanagement in de spotlight:

ACO Stainless gevelafwatering

Aan de Entrepothaven in Amsterdam, op stadseiland Cruquius, zijn een tal van indrukwekkende moderne appartementen verrezen. Overal voel je de verbinding met het water in dit historische havengebied. Voor de afwatering van de balkons van deze appartementen zijn goten in de prefabvloeren direct meegenomen. Deze worden afgedekt met robuuste op maat gemaakte RVS perfo-roosters van ACO. Deze combineren geweldig met de overig gekozen bouwmaterialen die uiteindelijk zorgen voor een bijna on-nederlandse zonnige uitstraling!

Lees de referentiecase en bekijk de foto's

Koopmansplein Assen - PowerDrain-I Sealin

Het Koopmansplein is een intensief gebruikt plein in het centrum van Assen, waar wonen, werken en winkelen wordt gecombineerd. Voor de herinrichting van het plein hebben de inwoners zelf gekozen voor een ontwerp wat verder is uitgewerkt door het bouwteam.

Lees de referentiecase en bekijk de foto's

Innovatieve infiltratiegoot in Berlicum

April dit jaar startte men in Berlicum (gemeente Sint-Michielsgestel) aan de realisatie van de herinrichting van het Mercuriusplein. Een plein met vele functies als: parkeren, winkelen, verblijven, weekmarkten en evenementen. Het klimaat verandert en de effecten van klimaatverandering zijn overal waarneembaar. Hevige regenbuien en langere perioden van droogte vragen om duurzaam waterbeheer. De gemeente is daarom actief met het bevorderen en implementeren van klimaat adaptieve oplossingen.

Lees de referentiecase en bekijk de foto's

Marktstraat Uden Futureproof

De Marktstraat in het centrum van Uden is opnieuw ingericht. Over de hele lengte is deze winkelstraat voorzien van een infiltratieriool. Via de ACO SquareLine sleufgoten wordt aan beide kanten de straat het regenwater opgevangen en afgevoerd naar waterreservoirs.

Lees de referentiecase en bekijk de foto's

Klimaatbestendige stad snel gerealiseerd

Het gemeentebestuur van vestingstadje Elburg zag dat er steeds vaker extreme weersomstandigheden ontstaan. Om te voorkomen dat bij extreme regenbuien wateroverlast en vochtige kelders in de oude panden zouden optreden, wilden ze graag het regenwater kunnen bergen en afvoeren. Daarnaast wilden ze hittestress voorkomen.

Echter, er was geen mogelijkheid voor een infiltratievoorziening in de smalle straat. Bovendien mochten de grondlagen niet geroerd worden vanwege de mogelijk archeologische waarde. Benieuwd hoe dit opgelost werd? Lees dan de referentiecase waarin de gemeente en de aannemer aan het woord zijn.

Lees de referentiecase en bekijk de foto's

Klimaatbestendig groenblauw schoolplein met Kiss&Ride

In het Kroonwijkpark in Malden is het nieuwe schoolgebouw en het groenblauwe schoolplein van basisschool de Vuurvogel gekomen. Het park/schoolplein heeft een metamorfose ondergaan. Zo zijn er hoogteverschillen, slingerende paden, speelgelegenheden, zitgelegenheden en veel natuur terug te vinden. Een meedenkgroep van omwonenden en betrokkenen dacht met de gemeente Heumen mee over de herinrichting van het park, waarbij veiligheid en het infiltreren van hemelwater centraal stonden.

Op de Kiss&Ride, die op het dak van de parkeerkelder moest komen, was er geen afvoermogelijkheid van het hemelwater via de bodem. Bovendien was de inbouwruimte voor een afwateringssysteem beperkt door de geringe inbouwhoogte. ACO had de juiste oplossing voor deze uitdaging.

Lees de referentiecase en bekijk de foto's

Aannemer maakt rekensom en kiest

Om een sfeervol en toekomstbestendig winkelcentrum te krijgen is winkelcentrum De Belleman in Dommelen (gemeente Valkenswaard) compleet heringericht op initiatief van de winkeliersvereniging. In het hele project is gekozen voor duurzame materialen met een moderne uitstraling.

Om wateroverlast te voorkomen is gekozen voor een strak ogende sleufgoot. ACO lijnafwatering was op het eerste gezicht geen logische keuze. De aannemer maakte een rekensom en trok zijn conclusie. In deze referentiecase zijn de aannemer en een winkelier aan het woord.

Lees de referentiecase en bekijk de foto's

Van der Valk hotel kiest voor ShowerDrain

Het Van der Valk Hotel Zuidas kiest voor ACO ShowerDrain douchegoten. Lees nu het interview met Kirstien van der Valk en de installateur waarom ze kozen voor ACO ShowerDrain douchegoten. .

Lees de referentiecase en bekijk de foto's

Wow! Lijnafwatering met ledverlichting

In Leiden is op het dak van de ondergrondse parkeergarage Garenmarkt een groen en klimaatbestendig stadsplein gekomen. Het was een uitdagend project voor bouwer en leveranciers waarbij samenwerking, flexibiliteit en ruimte voor innovatie centraal stonden. En het resultaat mag er zijn, mede dankzij de ACO lijnafwatering met ledverlichting: de FineLine LED in CorTenstaal.

Bekijk de foto's en lees de referentiecase

Voedselveilige productielocatie

Rimboe Sauzen en Marinades, een Nederlands producent van sauzen en marinades met Aziatische roots, is sinds 2019 gevestigd in een gloednieuwe IFS en Halal gecertificeerde productielocatie in Sassenheim. De fabriek is volgens de nieuwste eigen ingericht met ACO Stainless RVS lijngoten en RVS putten.

Bekijk de foto's en lees de referentiecase

Klimaatadaptatie met lijnafwatering

Door bebouwing wordt steeds meer oppervlak verhard waardoor regenwater niet kan infiltreren in de bodem. Hierdoor neemt de druk op de capaciteit van het riool toe. Bij de realisatie van de klimaatadaptieve wijk in Voorthuizen was het een eis van de gemeente Barneveld dat het regenwater afgevoerd moest worden naar wadi’s. Om ervoor te zorgen dat het hemelwater vanaf harde oppervlakken opgevangen wordt en naar de wadi’s wordt geleid is gekozen voor de ACO ExoDrain lijnafwateringsgoot met bijzondere roosterafdekking.

Bekijk de foto's en lees de referentiecase

Lijnafwatering passend bij de situatie

ACO geeft voor veel stationsgebieden advies op het gebied van watermanagement. Zo ook bij station Lansingerland-Zoetermeer. In samenwerking met Arcadis Architecten & Team V Architectuur is voor de afwatering van dit station gekozen voor vijf verschillende soorten lijnafwateringsystemen, passend bij de soort verharding en het gebruiksdoel.

Bekijk de fotoreportage

Architectuur en afwatering in harmonie

Op het Cruquiuseiland in Amsterdam ligt het nieuwgebouwde Amsterdam City Harbour Hotel. Voor de afwatering werd gekozen voor ACO FineLine goten uit RVS, welke prachtig aansluiten bij de strakke bestrating. De ACO Profiline goten met RVS maasrooster zorgen voor de gevelafwatering.

Bekijk de fotoreportage

Rotonde zonder wateroverlast

Wie Vlissingen vanaf de A58 inrijdt ziet een nieuwe infrastructuur met wegen, een ondergrondse fietstunnel en een ruime dubbelbaans rotonde voor auto’s en zwaar transport. Voor een goede afwatering heeft de Gemeente Vlissingen gekozen voor een trottoirband en afwateringssysteem in één, de ACO KerbDrain.

Bekijk de foto's en lees de referentiecase

Prefab faunatunnel in Assen

Om klein wild veilig de Europaweg te laten passeren heeft de Gemeente Assen ervoor gekozen om een ecopassage aan te leggen.

Doordat ACO per rijbaan twee prefab elementen kon aanleveren, was er slechts een half wegvak per keer afgesloten. Hierdoor was er een minimale omleiding nodig en heeft het verkeer nauwelijks overlast ervaren.

Bekijk de foto's en lees de referentiecase