Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.


Utrecht bouwt in het hart van Nederland met het nieuwe stationsgebied aan de toekomst van de stad. Jaarlijks maken zo'n 88 miljoen mensen gebruik van het station en dit worden er in de toekomst alleen maar meer! Voor al deze mensen is de stationshal boven de sporen voorzien van allerlei soorten horeca. Maar waar gaat al het afvalwater van deze gelegenheden naartoe?

De afvoerleidingen eindigen allemaal in een centrale tunnelbuis onder het station. Een drietal vrij opgestelde kunststof vetafscheiders van ACO zorgen ervoor dat het afvalwater wordt ontdaan van vetten. De toevoerleidingen naar de vetafscheider zijn voorzien van isolatiemateriaal om zo te voorkomen dat het vet in de leidingen stolt en zo verstoppingen veroorzaakt. De binnen opgestelde afscheiders zijn uitgevoerd met een volautomatisch hogedruk reiniging en ledigingspomp. Hierdoor kan de afscheider gesloten blijven, zodat er geen stankoverlast ontstaat. Buiten het gebouw is aan de gevel een voorziening getroffen middels een aansluitkast met aansluiting voor de zuigwagen. In deze voorziening kunnen de afscheiders met een afstandsbediening worden bedient. Tevens is de vetafscheider voorzien van een monsternameput en opvoerinstallatie om het gereinigde water af te voeren naar het riool.