Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Koel- en vrieshuizen

Hygiënisch omgaan met water in koel- en vrieshuizen

Er is in Nederland een grote diversiteit aan koelhuizen en vrieshuizen. Ze zijn een zeer belangrijke schakel in de levensmiddelenindustrie en zorgen ervoor dat voedingsmiddelen koel of bevroren blijven en dat kwaliteitsverlies tot een minimum wordt beperkt. Deze branche heeft te maken met steeds strengere eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Zo worden koelruimtes voor verse goederen meerdere keren per dag gereinigd en periodiek hierop gecontroleerd.

Ook ACO heeft hygiëne hoog in het vaandel staan en heeft daarom de HygieneFirst-filosofie ontwikkeld. Hierbij spelen voedselveiligheid en kostenbeheersing een zeer belangrijke rol. Met onze jarenlange kennis en ervaring helpen wij je graag met jouw afwateringsvraagstuk. Of het nu gaat om condenswater, spoelwater, dakafwatering of douchewater. Wij zijn jouw kennispartner.

Condenswater en lekwater

Wanneer toegangsdeuren van koel- en vrieshuizen opengaan, kunnen forse temperatuurschommelingen in de ruimte optreden. Hierdoor ontstaat er veelal condens en lekwater. Een RVS-put ofgoot langs de deur buiten de ruimte zorgt voor een juiste en hygiënische afvoer van dit water. Bij koelhuizen is een put of goot in de ruimte natuurlijk geen probleem omdat daar geen water in het stankslot kan bevriezen.

Spoel- en schrobwater afvoeren

Koelcellen, vriescellen en de palletopslag worden regelmatig schoongemaakt en gedesinfecteerd, zodat bacteriën, schimmels en ziektes effectief worden bestreden. Tijdens de grote schoonmaak worden ook de vloer, wanden en het plafond gereinigd. Het spel- en schrobwater kan eenvoudig worden afgevoerd in RVS putten en/of RVS lijngoten. Onze putten en goten kunnen voorzien worden van diverse roosterafdekkingen: staafroosters, antislip-staafrooster, maastrooster, plaatrooster, kaderloos staafrooster, etc.

Hygiënische RVS putten en goten

Wij hebben hygiëne hoog in het vaandel staan. Daarom hebben wij onze HygieneFirst filosofie ontwikkeld waarbinnen voedselveiligheid, kostenbeheersing en health&safety een zeer belangrijke rol spelen. Onze HygieneFirst filosofie komt tot uiting in het ontwerp van onze lijngoten en putten die condenswater, lekwater, afvalwater en regenwater opvangen. Onze belangrijkste ontwerpaspecten hebben betrekking op eenvoudige reiniging, voorkomen van bacteriegroei en voorkomen van scheurvorming in de vloer. Daarom zijn een radius van minimaal 3mm, geen metaal-op-metaal contact, een volledig leeglopende afvoerput en randvulling kenmerkend voor onze HygieneFirst filosofie. Onze kwalitatief hoogwaardige RVS oplossingen in 304 en 316L voldoen aan de voedselveiligheid criteria conform EHEDG (European Hygienic Equipment Design Group). Zo krijgen schimmels en bacteriën geen kans.

Dakafwatering

Voor dakafwatering van koel- en vrieshuizen levert ACO speciale dubbelwandige geïsoleerde afvoerleidingen en dakafvoeren. De dakafvoeren zijn tevens leverbaar met verwarmingselementen. Hierdoor is ook hier altijd een goed functionerend dakafwateringssysteem gewaarborgd.

Douchegoten in kleedruimte

Het nieuwe koel- en vrieshuizen worden tegenwoordig gebouwd met een scala van duurzame ontwerpmaatregelen. Zo wordt het energiezuinig door hoogbouw, automatisering en zuinige apparatuur. Maar ook zijn warmtebesparende maatregelen te treffen met WTW-douchegoten in de kleedruimtes.

Projectbegeleiding

Met onze jarenlange kennis en ervaring helpen wij je graag met jouw afwateringsvraagstuk. Wij helpen je met het maken van een afwateringsplan tot systeemontwerp, ondersteund met hydraulische capaciteitsberekeningen. Ook zorgen wij voor de projectbegeleiding op de bouw. ACO zorgt voor de expertise en jij houdt de eindregie. Dat noemen wij #askACO