Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Keuken en pantry

In een professionele keuken is voedselveiligheid belangrijk, daarom is een optimale afwatering die besmettingen voorkomt essentieel. Onze RVS afwateringsproducten, leidingwerk en vetafscheiders dragen bij aan de voedselveiligheid. ACO heeft alles in huis voor een doordacht advies gebaseerd op de HygieneFirst filosofie.

Wij komen graag bij je aan tafel of op locatie om jouw voedselveiligheidvraagstuk te inventariseren. Vervolgens maken onze adviseurs jouw afwateringsplan en systeemontwerp, ondersteund met hydraulische capaciteitsberekeningenn. Wij stellen onze kennis gratis ter beschikking, zodat er betere doordachte en uitvoerbare oplossingen komen die sneller te verwerken zijn. "askACO" noemen we dat. Van deze ‘way of working’ mogen ontwerpers, aannemers en opdrachtgevers gratis gebruik maken. ACO zorgt voor de afwateringsexpertise en jij houdt de eindregie. Dus heb je een vraag over het monitoren, opvangen, reinigen, vasthouden en hergebruiken van water? #askACO.


Waarom is een afwateringsysteem belangrijk in de keuken?

Om de kans op besmettingen te voorkomen en veiligheid voor het keukenpersoneel te garanderen is een goede afwatering essentieel. In dit filmpje laten we je zien waarom


HygieneFirst filosofie

In onze HygieneFirst filosofie staan voedselveiligheid en kostenbeheersing centraal. Deze filosofie komt tot uiting in het ontwerp van onze afwateringsoplossingen. Onze belangrijkste ontwerpaspecten hebben betrekking op eenvoudige reiniging, voorkomen van bacteriegroei en voorkomen van scheurvorming in de vloer. Daarom zijn een radius van minimaal 3mm, geen metaal-op-metaal contact, een volledig leeglopende afvoerput en randvulling kenmerkend voor onze HygieneFirst filosofie. Onze kwalitatief hoogwaardige RVS oplossingen in 304 en 316L voldoen aan de voedselveiligheid criteria conform EHEDG (European Hygienic Equipment Design Group).


Afwateringsgoten en afwateringsputten

In de keuken is er water nodig voor het wassen van ingrediënten. Daarnaast wordt er ook vaak water gebruikt tijdens de reiniging, dat eveneens afgevoerd moet worden. Vanuit oogpunt van consumentenveiligheid is hygiëne een eerste vereiste. Daarom is het dagelijks schoonmaken van de keuken noodzakelijk, evenals een adequaat afwateringssysteem met lijngoten, schrobputten en afvoerputten. ACO putten en goten zijn zo ontworpen dat productiewater en schoonmaakwater efficiënt en veilig worden afgevoerd.

Lees meer over onze RVS afvoergoten en afvoerputten

Vetafscheiders

Vet lijkt onschuldig maar eenmaal in het riool kan het verstoppingen veroorzaken. Elke keuken, waar niet particulier voedsel wordt bereid, dient voorzien te zijn van een vetafscheiderinstallatie. Deze dient zo dicht mogelijk bij de bron van de vervuiling van het afvalwater komen te staan om dichtslibben van het leidingwerk te voorkomen. ACO heeft kleine vetafscheiders voor foodtrucks tot grote vetafscheiders voor de voedselverwerkende industrie.

Kies hier je vetafscheider