Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Dakterrassen en daktuinen

Dakterrassen en daktuinen kunnen zo ingericht worden dat je onder het genot van een hapje en drankje en hapje kunt genieten van het uitzicht. Wij hebben functionele en esthetische oplossingen die het water afvoeren en toch een mooi design hebben. Daarnaast is een plat dak, met het oog op de klimaatverandering, ook de oplossing om overtollig water op te vangen.


Dakafwatering

Een goede afwatering bij een plat dak is cruciaal voor een duurzaam veilig gebruik van het gebouw. Of het nu gaat om vrij-verval dakafwatering of UV-systemen, ACO heeft een uitgebreid assortiment dakafvoeren, waarbij ook extra eisen zoals brandveilige putten (indien ze vlak bij gevels van hoogbouw onderdelen worden geplaatst) of putten geschikt voor verkeersbelastingen op parkeer/leefdaken standaard verkrijgbaar zijn. Uit oogpunt van duurzaamheid worden dakoppervlakken steeds vaker afgekoppeld en bijvoorbeeld op infiltratievoorzieningen aangesloten.

Dakterras en daktuin

Met de toenemende verstedelijking en ten gevolge van de klimaatverandering wordt er met een andere blik naar platte daken in de stedelijke omgeving gekeken. Platte daken kunnen op een uitstekende wijze ingezet worden om voorgenoemde problematieken het hoofd te bieden. Daarom is een duidelijk trend waarneembaar dat steeds meer daken om worden gezet naar dakterrassen en daktuinen. Het ACO assortiment dakafwateringsproducten biedt hiervoor vele mogelijkheden.

Kies hier je gewenste dak- of gevelafwatering

Groenblauwe daken

Door daken een extra functie te geven, kunnen we ze multifunctioneel gebruiken. Zo verminderen groene daken de CO2-uitstoot, zorgen ze voor een betere luchtkwaliteit en stimuleren ze de biodiversiteit. Om te zorgen voor een optimale stedelijke leefbaarheid is het noodzakelijk om anders naar daken te kijken.

Daarnaast bieden groenblauwe daken een effectieve reductie van wateroverlast en verminderen ze stedelijke opwarming (Urban Heat Island Effect). ACO, dé specialist in afwateringstechniek, combineert de beste eigenschappen van groene en blauwe daken. Wij willen de wateroverlast in steden verminderen. Onze ACO SpongeTop houdt het water op het dak vast. Door water op het dak te bufferen wordt wateroverlast tijdens (hevige) regenval voorkomen en de riolering ontlast. Bovendien zorgt een groenblauw dak voor verkoeling in de stad. In de periode april tot oktober verdampt namelijk verreweg het meeste regenwater dat opgevangen wordt. En verdamping betekent verkoeling. Dus een bijdrage aan het verminderen van het hitte-eilandeffect en de stedelijke opwarming.


Relevante productgroepen: