Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

ACO Watermanagement - Levensmiddelenindustrie Header - ACO Stainless Rvs Afwatering Voedselveiligheid HygieneFirst

Levensmiddelen industrie

Water bron van besmetting bij de productie van levensmiddelen

Water kan bij de productie van levensmiddelen dienen als ingrediënt, maar het kan ook dienen als proceswater. De ervaring leert dat water een van de belangrijkste bronnen van besmetting is bij de productie van levensmiddelen. Een juiste afwatering in de levensmiddelenindustrie van (vervuild) water draagt bij aan consumentenveiligheid. Want een goede en hygiënische afwatering draagt bij aan een optimale voedselveiligheid voor consumenten. Naast diverse afwateringsoplossingen voor productieruimtes, magazijnen en koelcellen heeft ACO ook oplossingen voor gebouwen en buitenterreinen.

Water in de productieruimte

In de levensmiddelenindustrie kan er tijdens het productieproces bijvoorbeeld water nodig zijn voor het wassen van grondstoffen. Daarnaast wordt er ook vaak water gebruikt tijdens de reiniging, dat eveneens afgevoerd moet worden. Vanuit oogpunt van consumentenveiligheid is hygiëne een eerste vereiste. Daarom is het dagelijks schoonspoelen van productieruimtes en een regelmatige intensieve reiniging noodzakelijk, evenals een adequaat afwateringssysteem. ACO producten zijn zo ontworpen dat productiewater en schoonmaakwater efficiënt en veilig worden afgevoerd.

HygieneFirst in de food industrie

Vanuit oogpunt van consumentenveiligheid is hygiëne een eerste vereiste. Wij weten dat de levensmiddelen verwerkende industrie vaak een audit krijgt van afnemers, waarbij uitstraling, onderhoud en reiniging belangrijke aandachtspunten zijn. Daarom hebben wij kwalitatief hoogwaardige RVS oplossingen ontwikkeld die voldoen aan de voedselveiligheid criteria conform EHEDG (European Hygienic Equipment Design Group).

Daarnaast komt onze HygieneFirst filosofie tot uiting in het ontwerp van onze afwateringsoplossingen. Onze belangrijkste ontwerpaspecten hebben betrekking op eenvoudige reiniging, voorkomen van bacteriegroei en voorkomen van scheurvorming in de vloer. Daarom zijn een radius van minimaal 3mm, geen metaal-op-metaal contact, een volledig leeglopende afvoerput en randvulling kenmerkend voor onze HygieneFirst filosofie.

Robuust, duurzaam, eenvoudig reinigen

De ACO putten en goten zijn robuust, duurzaam en op eenvoudige wijze perfect te reinigen. Bovendien zijn ze sterk zodat heftrucks er probleemloos overheen kunnen rijden. Vanuit het oogpunt van consumentveiligheid is hygiëne een eerste vereiste bij ons. Doordat de putten en goten afgeronde hoeken hebben, hebben bacteriën geen kans om te groeien. Mede daardoor is een voedselveilig productieproces te garanderen.

Projectbegeleiding

Met onze jarenlange kennis en ervaring helpen wij je graag met jouw afwateringsvraagstuk. Wij helpen je met het maken van een afwateringsplan tot systeemontwerp, ondersteund met hydraulische capaciteitsberekeningen. ACO zorgt voor de expertise en jij houdt de eindregie. Dat noemen wij #askACO

Bekijk relevante projecten