Over ACO

ACO, een familiebedrijf

De ACO-groep is wereldwijd marktleider op het gebied van watermanagement. Wij ontwikkelen en produceren hoogwaardige oplossingen voor het opvangen, behandelen, bergen en afvoeren van water. Ons familiebedrijf is in 1946 opgericht door Josef Severin Ahlmann. Met ruim 5.000 medewerkers verspreidt over 40 landen en 15 productielocaties bieden wij
oplossingen voor consumenten en professionals in de civiele-, installatie- en bouwtechniek.Wij bieden watermanagement oplossingen die bijdragen aan de wereld van morgen!

Dus heb je een vraag over het opvangen, behandelen, bergen en afvoeren van water? Ons Nederlandse team in Doetinchem staat voor je klaar!

Water is onze passie

Als wereldmarktleider op het gebied van watermanagement weet ACO als geen ander hoe belangrijk schoon water is voor mens en natuur. Daarom zijn collect, clean, hold en release voor ons belangrijke elementen in de afwateringsketen. Hieraan hebben wij diverse oplossingen verbonden voor het opvangen, behandelen, vasthouden, afvoeren en monitoren van (regen)water. Met deze oplossingen zorgen wij ervoor dat mensen en natuur optimaal gebruik maken van water. Dat is onze passie.

Slim omgaan met regenwater

Om wateroverlast op wegen, in woonwijken en bedrijventerreinen te voorkomen is het snel opvangen en afvoeren van hemelwater een vereiste. In het verleden ging water met een lijnafwateringsgoot rechtstreeks naar het riool en werd het niet meer benut. Tegenwoordig ligt de focus vaak op het lokaal infiltreren van hemelwater. Je kunt nog een stap verdergaan door hemelwater te bergen en daarna te gebruiken, bijvoorbeeld voor bewatering van groenvoorzieningen. Dit draagt bij aan voorkoming van wateroverlast, reductie van het urban heat island effect (UHI) en droogte; allemaal belangrijke thema’s bij klimaatadaptatie. Daarom zijn collect, clean, hold en release belangrijke bouwstenen in de afwateringsketen geworden. Want daarmee wordt de kwaliteit van afstromend hemelwater gewaarborgd.

Wat beleidsmakers nu met afstromend hemelwater aan moeten hangt af van lokale condities en ambities. Vast staat wel dat we verontreinigen bij de bron moeten aanpakken als we, met het oog op klimaatadaptatie, wateroverlast willen voorkomen. Als wereldmarktleider op het gebied van watermanagement weet ACO als geen ander hoe belangrijk schoon water is. Wij praten je graag bij over de afwateringsketen 2.0, zodat je lokaal een afweging kunt maken over het afvoeren, lozen en gebruiken van water. Lees meer over onze afwateringssyteemketen 2.0

Wij zijn graag jouw kennispartner

In een wereld die verandert hechten wij veel waarde aan onderling contact en samen presteren. Daarom zijn wij je kennispartner op het gebied van watermanagement. Lees meer over onze service. Daarnaast geven wij regelmatig producttrainingen en vertellen we je alles over watermanagement in onze ACO Academy. Heb jij interesse in een goede training of wil je meer kennis opdoen? Lees dan hier meer over onze ACO Academy.