Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

ACO Stormbrixx - CO2 vriendelijk systeem voor infiltratie en berging hemelwater

ACO Stormbrixx is een CO2 vriendelijk infiltratie- en bergingssyteem. Het lokaal houden van hemelwater of het bergen en gecontroleerd afgeven van hemelwater aan het riool of grondwater zijn twee belangrijke thema’s bij duurzaam waterbeheer. ACO neemt haar verantwoordelijkheid als het gaat om het milieu. Om steeds betere oplossingen te bieden analyseren wij de meest toegepaste kratten in de markt en luisteren wij goed naar de wensen van opdrachtgevers. Daarom is de ACO Stormbrixx een technisch hoogstandje en een uniek CO2 vriendelijk infiltratie- en bergingssysteem.


Productvoordelen

 • CO2 vriendelijk systeem
 • stabiele constructie dankzij brick-bonding systeem
 • eenvoudige verwerking zonder hulpstukken (brick-bonding)
 • ecologische oplossing voor ondergrondse wateropslag
 • ontlasting van het riool door gecontroleerde afvoer hemelwater
 • stapelbaar dus minimaal transportvolume
 • eenvoudig te inspecteren en onderhouden

Stapelbaar dus minimaal transportvolume

De basiselementen van gerecycled polypropyleen (PP) zijn stapelbaar en hebben een gemakkelijk hanteerbaar gewicht. Dit zorgt voor een eenvoudige opslag, levering en logistieke handelingen op de bouwplaats. Dankzij ACO Stormbrixx wordt er alleen materiaal verplaatst en geen onnodig volume.

Minimalistische constructie en toch bijzonder sterk

Stormbrixx basiselementen hebben geen (zij)wanden. Om een bijzonder sterke constructie te garanderen én om te voorkomen dat het grondpakket het systeem kan binnendringen, wordt alleen het samengestelde systeem voorzien van topdeksels en zijpanelen. Hierdoor ontstaat er een volledig open systeem, zonder belemmerende zijwanden, met een netto open ruimte van 95%.

Eenvoudige verwerking zonder hulpstukken dankzij brick-bonding systeem

Het grote voordeel van de ACO Stormbrixx is de gepatenteerde ‘brick-bonding’ verbindingstechniek. De basiselementen worden eenvoudig en snel als 'lego'-bouwstenen kruiselings in elkaar geklikt (steen-/ kruisverband) zonder dat hiervoor gereedschap nodig is. Doordat er geen losse verbindingsstukken geplaatst hoeven te worden bespaar je montagetijd. Dankzij brick-bonding onstaat een ongeëvenaard stabiel krattenveld.

Tevens zijn er accessoires beschikbaar zoals aansluitstukken voor leidingwerk en ont- en beluchting, koppelstukken, geotextiel, geomembranen en een controleschacht van 600 x 600 mm.

Eenvoudig te inspecteren en onderhouden

Stormbrixx basiselementen zijn voorzien van vlakke ‘rijbanen’ in x-y-richtingen. Doordat de tussenwanden ontbreken is het hele infiltratiesysteem vanaf één controleschacht bereikbaar voor camera-inspectie en eventuele reiniging. Er zijn verder geen specifieke elementen nodig om het systeem toegankelijk te maken voor inspectie of onderhoud.

Benieuwd naar onze andere oplossingen?

Wij weten hoe belangrijk water is voor mens en natuur. Daarom zijn collect, clean, hold en reuse belangrijke thema’s bij ons. Aan deze thema’s hebben wij diverse oplossingen verbonden voor het monitoren, opvangen, behandelen, bergen en hergebruiken van (regen)water. Wil je meer weten over onze andere oplossingen? Of wil je gratis gebruik maken van onze jarenlange kennis en ervaring? Neem dan nu contact met ons op. #askACO


Leveringsprogramma

Toepassingsgebieden:

 • voor groene zones welke alleen door grasmaaiers worden overreden
 • voor voetgangerszones welke niet toegankelijk zijn voor overig verkeer
 • voor parkeerplaatsen voor personenwagens
 • toegankelijk voor hulpdiensten als ambulance
 • toepassingen mogelijk vanaf een halve hoogte

De inbouw is afhankelijk van de situatie. Neem contact op met ACO voor advies. #askACO

Alle productinformatie Stormbrixx SD Productinformatie Stormbrixx infiltratieset

Leveringsprogramma

Toepassingsgebieden:

 • voor wegen in woongebieden
 • voor periodieke toegang van speciale voertuigen als vuilnis- of tankvoertuigen) mogelijk
 • parkeerplaats van verkeersroutes, mits niet constant gebruik door zwaar verkeer (meestal stilstaand verkeer, geen verkeersroute, verbinding tussen opslagplaatsen)
 • verkeersroutes met zwaar verkeer: alleen in overleg met de ACO engineering afdeling
 • toepassingen mogelijk vanaf een halve hoogte

De inbouw is afhankelijk van de situatie. Neem contact op met ACO voor advies. #askACO

Alle productinformatie Stormbrixx HD Productinformatie Stormbrixx infiltratieset

Regenwater in binnenstedelijk gebied kan door alle bebouwing en verharding niet altijd afgevoerd kan worden naar wadi’s of oppervlaktewater. Dit zal alleen maar problematischer worden want de verwachting is dat over 5 jaar 70% van de wereldbevolking in steden woont. Hierdoor zal er meer bebouwing komen en minder mogelijkheden om regenwater af te voeren. Met alle gevolgen van dien. Want door de klimaatverandering worden regenbuien intensiever, neemt de kans op wateroverlast toe en wordt de riolering meer belast. Een intelligent duurzaam stedelijk afwateringsconcept is hiervoor de oplossing.

Lees nu de blog van Rieks over Intelligent Duurzaam Stedelijk Afwateringssysteem