Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

ACO Nieuws

Blijf op de hoogte! Op deze pagina tref je snel het laatste nieuws aan. Wil je meer weten over wat er bij ons achter de schermen gebeurt, op de hoogte blijven van watermanagement oplossingen en onze projecten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Gesloten wegens bouwvak


Bedrijfssluiting i.v.m. bouwvak
Wij zijn week 32 gesloten, maandag 15 augustus staan wij graag weer voor u klaar!

Infra Relatiedagen in Hardenberg


Infra Relatiedagen
Laat je inspireren op de Infra Relatiedagen in Hardenberg. Samen met jou denken wij mee over de invulling van Intelligente, Duurzame , Stedelijk Afwateringssystemen. Wij noemen dat IDSAS. Wanneer afwateringsproblematiek in beeld komt gaan bij onze alle radartjes draaien. Door elkaar te inspireren ontstaan vernieuwende ideeën en creatieve oplossingen. En bestaat een oplossing nog niet, dan bedenken wij hem! Bezoek ons op 29, 30 of 31 maart op standnr. 411!

Bestel hier je gratis ticket

De Groene Sector vakbeurs


De Groene Sector vakbeurs De Groene Sector vakbeurs, hét kennis- en netwerkmoment voor de groene branche, gaat door! Ben jij geïnteresseerd in klimaat adaptieve oplossingen voor de tuin, dan is het zeker de moeite waar ons te bezoeken. Wij participeren op de stand van MBI, de steenmeesters van Nederland! (standnummer 150). Bestel hier je ticket voor gratis toegang tot de beurs:

Bestel hier je gratis ticket

Stagaire ACO House&Garden


Stagiaire ACO House&Garden
Björn Buiting, student Junior Accountmanagement op het Graafschap College is na een gedegen inwerkperiode nu op pad als onze vertegenwoordiger. Ben je hem al tegenkomen met zijn bus? Of wil je graag een bezoek van hem of onze Account Manager? Laat het ons weten.

Kijk hier voor de contactgegevens


ACO viert 10 december 2021 internationaal 75 jarig jubileum

Op 10 december 1946 richt Josef Severin Ahlmann (1924-2006) zijn bedrijf ACO op op het terrein van de Carlshütte in Rendsburg Duitland. De jongste zoon van het echtpaar Julius en Käte Ahlmann begon met constructie-elementen en ramen van beton, gevolgd door de eerste lijnafwateringsgoten in de jaren zestig. In de jaren 70 ging ACO voor het eerst over de landsgrenzen met de innovatieve polymeerbeton lijngoten ACO DRAIN®. Begin jaren tachtig droeg Severin Ahlmann geleidelijk de verantwoordelijkheid over aan zijn neef Hans-Julius Ahlmann, die sindsdien groei, diversificatie en internationalisering met succes heeft vormgegeven.

Het familiebedrijf ACO groeit momenteel toe naar de volgende generatie: het heden en de toekomst van de ACO Group worden op dit moment vertegenwoordigd door Hans-Julius Ahlmann en zijn zoon Iver, die in 2012 officieel is toegetreden tot de directie van ACO Ahlmann SE & Co. KG (voorheen ACO Severin Ahlmann GmbH & Co. KG) als managing partner. Iver Ahlmann neemt ondernemersverantwoordelijkheid en draagt zorg voor de identiteit van ACO als familiebedrijf in de toekomst.

In Nederland gaan de roots van de ACO groep terug tot 1965, het jaar waarin Passavant BV – dat sinds 2000 tot de ACO Groep behoort – actief werd. In 2004 is het huidige ACO BV gevormd uit de samenvoeging met het in 1989 in Barneveld gevestigde ACO Drain. ACO BV is gevestigd in Doetinchem en bewerkt met een team van ruim 40 medewerkers de Nederlandse markt.

Grootste ACO dealer 2021

De Vliert Sierbestrating uit Breda is door MBI De Steenmeesters tijdens de MBI Topdealer Awards uitgeroepen tot grootste ACO dealer 2021. Om deze prijs kracht bij te zetten ging Pascal Derksen van ACO vanochtend op bezoek om de officiële Award te overhandigen. Wilco de Zeeuw en het team van De Vliert Sierbestrating: Gefeliciteerd, wat een TOPprestatie!

askACO op de VOR 2021

Eindelijk is het zo ver. De eerste vakbeurs waar wij weer aan deelnemen staat weer voor de deur. De Vakbeurs Openbare Ruimte op 22 en 23 september in de jaarbeurs Utrecht is de grootste vakbeurs over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte in Nederland. Bezoek onze stand 3.2.55 en daag ons uit met jouw afwateringsvraagstuk. Wij stellen onze kennis gratis ter beschikking, zodat er beter doordachte en uitvoerbare oplossingen komen die sneller te verwerken zijn. "askACO" noemen we dat!

registreer hier voor de VOR 2021

ACO wenst u een fijne vakantie. Rust lekker uit!

Zomer 2021

Het is zomer, dus tijd voor vakantie. Ook voor ACO even een moment van opladen en uitrusten om straks weer vol energie aan de slag te gaan. Daarom zijn wij tijdens de Bouwvak van 9 t/m 13 augustus gesloten. Maandag 16 augustus zijn wij je graag weer van dienst. Alvast een fijne zomer gewenst en stay safe!

ACO ShowerDrain S+ voor de tweede keer prijs!

juli 2021: ACO ShowerDrain S+ voor de tweede keer prijs!

Prijzen winnen, daar houden we van bij ACO! Daarom zijn we supertrots, want naast de Reddot Design Award wint de ACO ShowerDrain S+ ook de Plus X Award: een van de wereldwijd relevante innovatieprijzen voor technologie, sport en lifestyle. Deze prijs wordt uitgereikt aan merken die uitblinken in kwaliteit en innovatieve voorsprong van hun producten.

Interesse in onze nieuwste douchegoot?

Mobiele vetafscheider voor de mobiele keuken

juli 2021: Mobiele vetafscheider voor mobiele keuken

Afvalwater van een frietkar of mobiele foodtruck, met daarin de mogelijkheid om voedsel te bereiden, is met vervuild met vetten en mag niet geloosd worden op het riool. Om ook in een mobiele ruimte vetten te scheiden van het afvalwater biedt de ACO LipuMobil-P dé oplossing.

Lees meer over de ACO LipuMobil-P

Blog: Is dicht waterdicht of vloeistofdicht?

juni 2021: Blog Marcel Sierevogel

Vaak krijg ik de opmerking dat de lijngoot dicht moet zijn. Maar dicht kan waterdicht of vloeistofdicht zijn. En vloeistofdicht is iets anders dan waterdicht. En of een goot vloeistofdicht of waterdicht moet zijn hangt weer af van de vloer en de wet- en regelgeving. Ik kan me voorstellen dat je mij nu al niet meer volgt. Reden genoeg om er eens bij stil te staan in deze blog.

Lees de blog overwaterdicht of vloeistofdicht?

Blog: De veilige, sfeervolle en klimaatadaptieve openbare ruimte

juni 2021: Blog Fabio van Olst

Toekomstbestendigheid, klimaatadaptatie, veiligheid en sfeer staan bij de herinrichting van pleinen en winkelsraten steeds hoger op de gemeentelijke agenda. Maar hoe zorg je daarvoor en kun je die al die wensen met elkaar combineren?

Lees de blog over veiligheid en sfeer

Referentie: Klimaatbestendige stad snel te realiseren

juni 2021: Referentie klimaatbestendige stad snel te realiseren

Herken je dit? Je hebt een strakke planning. Je wil wateroverlast voorkomen en regenwater bergen maar er is geen infiltratievoorziening mogelijk. In Elburg vonden ze een snel te verwerken kostenbesparende oplossing én ze hielden grip op bouwplanning. Benieuwd naar het verhaal?

Ga naar deze referentiecase

mei 2021: Referentie groenblauw schoolplein met K&R

In het Kroonwijkpark in Malden is het nieuwe schoolgebouw en het groenblauwe schoolplein van basisschool de Vuurvogel gekomen. Veiligheid en het infiltreren van hemelwater waren een eis. Op de Kiss&Ride, die op het dak van de parkeerkelder moest komen, was er geen afvoermogelijkheid van het hemelwater via de bodem. ACO had de juiste oplossing voor deze uitdaging.

Groenblauw schoolplein met K&R-zone

ACO introduceert de mooiste douchegoot

april 2021: ACO introduceert de mooiste douchegoot

De vormgeving van de badkamer krijgt steeds meer aandacht en de douchegoot is hierbij een onmisbaar design-element. Om potentiële ergernissen over de inbouw en onderhoud van een douchegoot voor altijd de kop in te drukken introduceert ACO de ShowerDrain S+. Deze minimalistische design douchegoot won de Red Dot Design Award.

Bekijk meer info en filmpjes

Blog: dak- en gevelafwatering is niet saai

Blog Dak- en gevelafwatering is niet saai!

Een goed functionerend hemelwaterafvoersysteem voor gebouwen is van cruciaal belang. Maar de praktijk wijst uit dat dit helemaal niet zo simpel is. Het moet voldoen aan de eisen, het moet 'smoelen' en perceeleigenaren zijn ook nog eens verantwoordelijk voor de afvoer van hemelwater. Reden genoeg om er eens bij stil te staan.

Lees de blog dak- en gevelafwatering

Vida kiest voor voedselveiligheid

februari 2021: Vida kiest voor voedselveilige productie

Bij Vida Rijsttafelproducten is de productieruimte uitgebreid. ACO adviseerde voor deze productielocatie de HygiëneFirst stainless roostergoten en vetafscheider aardinbouw .

.

Bekijk de foto's

Aannemer maakt rekensom

februari 2021: Aannemer maakt de rekensom

Winkelcentrum De Belleman in Dommelen (gemeente Valkenswaard) is compleet heringericht op initiatief van de winkeliersvereniging. De aannemer maakt de rekensom en is blij met zijn uiteindelijke keuze voor ACO.

Lees de referentiecase en bekijk de foto's

Blog rendement douche-wtw

februari 2021: Blog rendement douche-wtw

De vraag om warmteterugwinning uit douchewater komt steeds vaker voor. Deze toegenomen vraag heeft alles te maken met de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Maar rendeert douche-wtw net zo goed als zonnepanelen?

Lees de blog rendement douche-wtw

ACO EasyGarden wordt ACO House&Garden

januari 2021: ACO EasyGarden wordt ACO House&Garden

De productgroep ACO EasyGarden is al jaren een begrip in het ACO assortiment. Vanwege het internationale karakter van de ACO organisatie is er voor gekozen om globaal de naam "House&Garden" aan te nemen voor watermanagement producten voor in de tuin.

Bezoek de website

Nieuwe vrachtwagen on the road

januari 2021: Nieuwe vrachtwagen ACO

Heb jij hem al gezien? De nieuwe ACO vrachtwagen met laadkraan. Albers Transport uit Doesburg bezorgt hiermee onze zwaargewicht watermanagementoplossingen. Denk hierbij aan grote betonnen bekkens.

ACO Partner of Choice

december 2020: ACO Partner of Choice

Het vakblad Gawalo heeft 550 professionals in de installatiebranche gevraagd “Met welke bedrijven doet u het liefste zaken?” Wij zijn er trots op dat wij als een van de Partner of Choice uit de bus kwamen in de categorieën waterafvoer en waterbehandeling!

Lees meer

Blog: inwoners betrekken bij klimaatverandering

januari 2021: Blog inwoners betrekken bij klimaatverandering

Klimaatverandering is voor veel mensen een ver-van-mijn-bed-show. Maar als blijkt dat natte voeten of erger denkbaar is wordt de motivatie om zelf ook actie te ondernemen al een stuk groter! Lees in de blog van Rieks Hulst over hoe je bewoners kunt betrekken bij een klimaatadaptieve inrichting van hun eigen dorp of stad.

Lees de blog klimaatadaptieve openbare ruimte

Van der Valk kiest voor ShowerDrain

januari 2021: Van der Valk hotel kiest voor ACO ShowerDrain

Het Van der Valk Hotel Zuidas kiest voor ACO ShowerDrain douchegoten omdat ze eenvoudig te reinigen zijn en maatwerk mogelijk was. Lees hier het interview met Kirstien van der Valk en de installateur.

Lees de referentiecase en bekijk de foto's

Blog klimaatbestendige tuin

december 2020: Blog klimaatbestendige tuin

Het klimaat in Nederland verandert. De vraag is hoe we hiermee omgaan. Hoe maken we ons klaar voor de toekomst? In deze blog vertelt André hoe je klimaatbestendige tuinen kunt stimuleren en hoe je ze kunt maken.

Lees de blog verantwoord klimaatbewust douchen

Foto's afwatering bij Beste Gebouw Nederland

november 2020: Lijnafwateringsgoten bij Forum

Het Forum in Groningen is in 2020 uitgeroepen tot het beste gebouw van Nederland. Ook is het Forum uitgeroepen tot de winnaar in de categorie 'Publiek Gebouw' bij de Architectenweb Awards 2020. Rondom het Forum liggen diverse lijnafwateringsgoten van ACO.

Bekijk de fotoreporage

Referentiecase Lijnafwatering met LED

oktober 2020: Stadsplein met wow-factor

In Leiden is op het dak van de ondergrondse parkeergarage Garenmarkt een groen en klimaatbestendig stadsplein gekomen. Het was een uitdagend project voor bouwer en leveranciers waarbij samenwerking, flexibiliteit en ruimte voor innovatie centraal stonden. En het resultaat mag er zijn, mede dankzij de ACO lijnafwatering met ledverlichting: de FineLine LED in CorTenstaal.

Lees de referentiecase en bekijk de foto's

Blog over duurzaam douchen

oktober 2020: Blog klimaatbewust douchen

De vraag om warmteterugwinning uit douchewater komt steeds vaker voor. Een douchegoot met warmtewisselaar is dan de oplossing. Deze zorgt ervoor dat de restwarmte in het afvalwater van de douche voor een groot deel terug te winnen is om het koude toestromende water voor te verwarmen. Hierdoor hoeft de cv-ketel of warmtepomp minder heet water te leveren.

Lees de blog verantwoord klimaatbewust douchen

Referentiecase levensmiddelenindustrie

oktober 2020: nieuwe voedselveilige productielocatie

Rimboe Sauzen en Marinades, een Nederlands producent van sauzen en marinades met Aziatische roots, is sinds 2019 gevestigd in een gloednieuwe IFS en Halal gecertificeerde productielocatie in Sassenheim. De fabriek is volgens de nieuwste eigen ingericht met ACO Stainless RVS lijngoten en RVS putten.

Lees de referentiecase en bekijk de foto's

Klimaatadaptatie met bijzondere lijnafwatering

september 2020: klimaatadaptieve lijnafwatering

Door bebouwing wordt steeds meer oppervlak verhard waardoor regenwater niet kan infiltreren in de bodem. Hierdoor neemt de druk op de capaciteit van het riool toe. Bij de realisatie van de klimaatadaptieve wijk in Voorthuizen was het een eis van de gemeente Barneveld dat het regenwater afgevoerd moest worden naar wadi’s. Om ervoor te zorgen dat het hemelwater vanaf harde oppervlakken opgevangen wordt en naar de wadi’s wordt geleid is gekozen voor de ACO ExoDrain lijnafwateringsgoot met bijzondere roosterafdekking.

Bekijk de fotoreportage en lees de referentiecase

Interviews en video reinigen lijnafwatering

Reinigen van lijnafwatering zonder overlast voor de omgeving

Het reinigen van ACO lijnafwateringsgoten gaat eenvoudig en snel. En misschien nog wel belangrijker: de omgeving en voorbijgangers ervaren geen overlast, want er is geen opspattend water tijdens het reinigen.

Bekijk nu de video reinigen lijnafwatering

Station Lansingerland wint architectuurprijzen

najaar 2020: Project valt in de prijzen.

Team V architectuur en Arcadis hebben met het Station Lansingerland in 2020 de Gemma Smid Architectuurprijs en de internationale Architecture MasterPrize gewonnen voor dit project. Ook zijn ze genomineerd voor de Blueprint Awards 2020 in de categorie'Best Public-Use Project". De winnaars worden november 2020 bekend gemaakt. Trots dat onze lijnafwateringsgoten bij dit project liggen.

Bekijk dit project

Video over voedselveiligheid en hygiëne

september 2020: video HygieneFirst

In professionele keukens en kantines is voedselveiligheid belangrijk, daarom is een optimale afwatering die besmettingen voorkomt en de veiligheid van het keukenpersoneel garandeert essentieel. In dit filmpje laten we je zien waarom.

Bekijk nu deze video over voedselveiligheid in de professionele keuken

Jubilarissen bij ACO

juli 2020: Dat verdient een bloemetje!

Tijdens de jaarlijkse BBQ van afgelopen weekend werden onze 8 jubilarissen (helaas niet allemaal op de foto) in het zonnetje gezet met een bos bloemen en een envelop. Van harte gefeliciteerd Ellen 20 jaar (marketing), Hans 20 jaar (magazijn/logistiek), Roy 15 jaar (magazijn/logistiek), Roy 15 jaar (marketing), Andre 10 jaar (verkoop) Tino 10 jaar (magazijn/logistiek), Pascal 5 jaar (verkoop) en Ruben 5 jaar (designafdeling). Op naar het volgende jubileum kanjers!