ACO Nieuws

Blijf op de hoogte! Op deze pagina tref je snel het laatste nieuws aan. Wil je meer weten over wat er bij ons achter de schermen gebeurt, op de hoogte blijven van watermanagement oplossingen en onze projecten? Laat het ons weten en schijf je dan nu in voor onze maandelijkse E-nieuwsbrief.


Foto's afwatering bij Beste Gebouw Nederland

november 2020: Lijnafwateringsgoten bij Forum

Het Forum in Groningen is in 2020 uitgeroepen tot het beste gebouw van Nederland. Ook is het Forum uitgeroepen tot de winnaar in de categorie 'Publiek Gebouw' bij de Architectenweb Awards 2020. Rondom het Forum liggen diverse lijnafwateringsgoten van ACO.

Bekijk de fotoreporage

Referentiecase Lijnafwatering met LED

oktober 2020: Stadsplein met wow-factor

In Leiden is op het dak van de ondergrondse parkeergarage Garenmarkt een groen en klimaatbestendig stadsplein gekomen. Het was een uitdagend project voor bouwer en leveranciers waarbij samenwerking, flexibiliteit en ruimte voor innovatie centraal stonden. En het resultaat mag er zijn, mede dankzij de ACO lijnafwatering met ledverlichting: de FineLine LED in CorTenstaal.

Lees de referentiecase en bekijk de foto's

Blog over duurzaam douchen

oktober 2020: Blog klimaatbewust douchen

De vraag om warmteterugwinning uit douchewater komt steeds vaker voor. Een douchegoot met warmtewisselaar is dan de oplossing. Deze zorgt ervoor dat de restwarmte in het afvalwater van de douche voor een groot deel terug te winnen is om het koude toestromende water voor te verwarmen. Hierdoor hoeft de cv-ketel of warmtepomp minder heet water te leveren.

Lees de blog verantwoord klimaatbewust douchen

Referentiecase levensmiddelenindustrie

oktober 2020: nieuwe voedselveilige productielocatie

Rimboe Sauzen en Marinades, een Nederlands producent van sauzen en marinades met Aziatische roots, is sinds 2019 gevestigd in een gloednieuwe IFS en Halal gecertificeerde productielocatie in Sassenheim. De fabriek is volgens de nieuwste eigen ingericht met ACO Stainless RVS lijngoten en RVS putten.

Lees de referentiecase en bekijk de foto's

Klimaatadaptatie met bijzondere lijnafwatering

september 2020: klimaatadaptieve lijnafwatering

Door bebouwing wordt steeds meer oppervlak verhard waardoor regenwater niet kan infiltreren in de bodem. Hierdoor neemt de druk op de capaciteit van het riool toe. Bij de realisatie van de klimaatadaptieve wijk in Voorthuizen was het een eis van de gemeente Barneveld dat het regenwater afgevoerd moest worden naar wadi’s. Om ervoor te zorgen dat het hemelwater vanaf harde oppervlakken opgevangen wordt en naar de wadi’s wordt geleid is gekozen voor de ACO ExoDrain lijnafwateringsgoot met bijzondere roosterafdekking.

Bekijk de fotoreportage en lees de referentiecase

Interviews en video reinigen lijnafwatering

Reinigen van lijnafwatering zonder overlast voor de omgeving

Het reinigen van ACO lijnafwateringsgoten gaat eenvoudig en snel. En misschien nog wel belangrijker: de omgeving en voorbijgangers ervaren geen overlast, want er is geen opspattend water tijdens het reinigen.

Bekijk nu de video reinigen lijnafwatering

Station Lansingerland wint architectuurprijzen

najaar 2020: Project valt in de prijzen.

Team V architectuur en Arcadis hebben met het Station Lansingerland in 2020 de Gemma Smid Architectuurprijs en de internationale Architecture MasterPrize gewonnen voor dit project. Ook zijn ze genomineerd voor de Blueprint Awards 2020 in de categorie'Best Public-Use Project". De winnaars worden november 2020 bekend gemaakt. Trots dat onze lijnafwateringsgoten bij dit project liggen.

Bekijk dit project

Video over voedselveiligheid en hygiëne

september 2020: video HygieneFirst

In professionele keukens en kantines is voedselveiligheid belangrijk, daarom is een optimale afwatering die besmettingen voorkomt en de veiligheid van het keukenpersoneel garandeert essentieel. In dit filmpje laten we je zien waarom.

Bekijk nu deze video over voedselveiligheid in de professionele keuken

Jubilarissen bij ACO

juli 2020: Dat verdient een bloemetje!

Tijdens de jaarlijkse BBQ van afgelopen weekend werden onze 8 jubilarissen (helaas niet allemaal op de foto) in het zonnetje gezet met een bos bloemen en een envelop. Van harte gefeliciteerd Ellen 20 jaar (marketing), Hans 20 jaar (magazijn/logistiek), Roy 15 jaar (magazijn/logistiek), Roy 15 jaar (marketing), Andre 10 jaar (verkoop) Tino 10 jaar (magazijn/logistiek), Pascal 5 jaar (verkoop) en Ruben 5 jaar (designafdeling). Op naar het volgende jubileum kanjers!