ACO Nieuws

Blijf op de hoogte! Op deze pagina tref je snel het laatste nieuws aan. Wil je meer weten over wat er bij ons achter de schermen gebeurt, op de hoogte blijven van watermanagement oplossingen en onze projecten? Laat het ons weten en schijf je dan nu in voor onze maandelijkse E-nieuwsbrief.


Blog over duurzaam douchen

18 september 2020: Blog klimaatbewust douchen

De vraag om warmteterugwinning uit douchewater komt steeds vaker voor. Een douchegoot met warmtewisselaar is dan de oplossing. Deze zorgt ervoor dat de restwarmte in het afvalwater van de douche voor een groot deel terug te winnen is om het koude toestromende water voor te verwarmen. Hierdoor hoeft de cv-ketel of warmtepomp minder heet water te leveren.

Lees de blog verantwoord klimaatbewust douchen

Interviews en video reinigen lijnafwatering

Reinigen van lijnafwatering zonder overlast voor de omgeving

Het reinigen van ACO lijnafwateringsgoten gaat eenvoudig en snel. En misschien nog wel belangrijker: de omgeving en voorbijgangers ervaren geen overlast, want er is geen opspattend water tijdens het reinigen.

Bekijk nu de video reinigen lijnafwatering

Klimaatadaptatie met bijzondere lijnafwatering

1 september 2020: klimaatadaptieve lijnafwatering

Door bebouwing wordt steeds meer oppervlak verhard waardoor regenwater niet kan infiltreren in de bodem. Hierdoor neemt de druk op de capaciteit van het riool toe. Bij de realisatie van de klimaatadaptieve wijk in Voorthuizen was het een eis van de gemeente Barneveld dat het regenwater afgevoerd moest worden naar wadi’s. Om ervoor te zorgen dat het hemelwater vanaf harde oppervlakken opgevangen wordt en naar de wadi’s wordt geleid is gekozen voor de ACO ExoDrain lijnafwateringsgoot met bijzondere roosterafdekking.

Bekijk de fotoreportage en lees de referentiecase

Gemma Smid Architectuurprijs 2020

17 september 2020: Project valt in de prijzen.

Team V architectuur en Arcadis hebben met het Station Lansingerland de Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer 2020 gewonnen voor dit project. Ook zijn ze genomineerd voor de Blueprint Awards 2020 in de categorie'Best Public-Use Project". De winnaars worden november 2020 bekend gemaakt.

Bekijk dit project

Publicatie Vakblad Riolering

juli 2020: publicatie in Vakblad Riolering

In het vakblad Riolering van juni/juli 2020 een artikel over de samenhang tussen wateroverlast, droogte en hemelwaterkwaliteit.

Omdat hemelwater in de basis een schone waterstroom is, zou het ideaal zijn als het onvervuild lokaal in de bodem kan treden, later benut kan worden en je de afvoer kunt beheersen. Voorwaarde hierbij is dat het afstromende hemelwater schoon is. Hoe je daarvoor zorgt lees in dit artikel.

Lees deze publicatie

Video over voedselveiligheid en hygiëne

7 september 2020: video HygieneFirst

In professionele keukens en kantines is voedselveiligheid belangrijk, daarom is een optimale afwatering die besmettingen voorkomt en de veiligheid van het keukenpersoneel garandeert essentieel. In dit filmpje laten we je zien waarom.

Bekijk nu deze video over voedselveiligheid in de professionele keuken

10 juli 2020: Jubilarissen

Dat verdient een bloemetje! Tijdens de jaarlijkse BBQ van afgelopen weekend werden onze 8 jubilarissen (helaas niet allemaal op de foto) in het zonnetje gezet met een bos bloemen en een envelop. Van harte gefeliciteerd Ellen 20 jaar (marketing), Hans 20 jaar (magazijn/logistiek), Roy 15 jaar (magazijn/logistiek), Roy 15 jaar (marketing), Andre 10 jaar (verkoop) Tino 10 jaar (magazijn/logistiek), Pascal 5 jaar (verkoop) en Ruben 5 jaar (designafdeling). Op naar het volgende jubileum kanjers!