Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Aco Nl Parkeergarages

Parkeergarages ↓

Parkeergarages komen steeds vaker voor daar waar stedelijke zone’s autovrij gemaakt. Naast het inzetten van openbaar vervoer worden voor automobilisten parkeergarages in de periferie van deze gebieden gebouwd. Ook hier liggen gevaren van wateroverlast en vervuiling op de loer. Ontdek hoe ACO afwateringssystemen het regenwater water snel en efficiënt afvoeren op parkeerterreinen, parkeergarages en parkeerkelders. Ook hebben wij oplossingen die voorkomen dat eventuele vervuiling van (vracht)auto’s in het milieu terecht komt. ACO beschikt over de kennis en oplossingen om u hier goed over te adviseren. Met de toepassing van de juiste systemen kunnen in het kader van duurzaam bouwen ook extra BREEAM punten gescoord worden.


Waarom afwatering in parkeergarages?

Water komt parkeergarages binnen als druip- en smeltwater van de voertuigen. Dit water bevat vaak resten van gevaarlijke stoffen zoals olie, strooizout, benzine, zand, etc. Dit resulteert in een vieze vloer, wat niet bepaald een visitekaartje voor je parkeergarage is, om over veiligheid maar niet te spreken. Een goed afwateringssysteem kan dit vervuilde water opnemen. Zo voorkomen onze ACO Drain® Deckline-afwateringsgoten, die uitsluitend van polymeerbeton en roestvaststaal gemaakt zijn, vroegtijdige corrosie. De afneembare roosters in RVS, kunststof of gietijzer zorgen voor een optimale toegankelijkheid bij schoonmaak en onderhoud.

Om een lange levensduur van de parkeergarage te waarborgen zijn goten met afschot, die op het afwateringssysteem zijn aangesloten, een must. #askACO om te achterhalen wat we jou kunnen adviseren voor bij de ingang, uitgang, hellingbanen, parkeerdekken, tussendekken, op het dak en in de parkeerkelder.

Parkeergarage als multifunctioneel gebouw

Parkeergarages worden al lang niet meer alleen gebruikt om te parkeren. Steeds vaker bevinden zich winkels en horecazaken zich boven de parkeerkelder. Omdat horecazaken bijna altijd verplicht zijn om een goed gedimensioneerde vetafscheider te plaatsen, kan hiermee in het ontwerp van de parkeergarage al rekening worden gehouden. Ook het dak van de garage wordt steeds vaker ingericht als ontmoetingsplaats, bijvoorbeeld om te sporten of te ontspannen. Vanuit de urban-gedachte kan het dak van de parkeergarage uitstekend als groen dak worden ingericht met ACO SpongeTop. SpongeTop vangt hemelwater op, voorkomt wateroverlast op straat en ontlast de riolering. Bovendien zorgt de sedum op SpongeTop voor meer biodiversiteit in de stad en wordt door de verdamping van het regenwater de stedelijke opwarming vermindert.

Vervuild water afvoeren in parkeergarages

Vervuild water dat is opgevangen met lijnafwateringsgoten of gietijzeren afvoerputten kan niet zomaar op het riool worden geloosd, maar moet eerst worden ontdaan van vervuilende oliën en verontreinigd slib. Hiervoor heeft ACO diverse olie- en benzineafscheiders (OBA) in het assortiment.

Met een schrobmachine is de vloer van de parkeergarage uitstekend te reinigen. Afvalwater van schrobmachines zal naast het opgezogen vuil bijna altijd olie bevatten. Daarom adviseren wij je om een olie- benzineafscheider te plaatsen om aan de lozingseisen te kunnen voldoen. Het legen van de vuil watertank van de schrobmachine kan een tijdrovende aangelegenheid zijn als de bestuurder continu naar buiten moet rijden om het vuile water te storten in een kolk. Daarom hebben wij speciale lozingspunten voor schrobmachines in ons programma die op strategische punten in de parkeergarage te plaatsen zijn, bijvoorbeeld op iedere verdieping of bij de opstelplaats van de schrobmachine. Schrobmachines kunnen daar bij grote (50x50cm) RVS afvoerputten zonder te knoeien snel hun vuilwater lozen. Omdat er relatief veel zand en slib mee zal komen, is het raadzaam de positie van de lozingspunten bij voorkeur boven de olieafscheider te plaatsen. Eventueel kunnen de lozingspunten voorzien worden van een wateraansluiting voor het snel weer vullen van de schoonwatertank

BREAAM

Een nieuwe parkeergarage wordt tegenwoordig volgens de meest recente richtlijnen van BREAAM gebouwd. Naast rendement staat ook duurzaamheid bovenaan. Zo wordt een objectieve duurzaamheidsscore bepaald op basis van scores op 9 gebieden. Ook voor een duurzame behandeling van regenwater en potentieel vervuild water kunnen punten verdiend worden. Ook met regenwateropvang en olie-benzineafscheiders kun je punten behalen. Want het vervuilde water dat met lijnafwateringsgoten of gietijzeren afvoerputten opgevangen is, kan niet zomaar op het riool worden geloosd. Dit vervuilde water kan met een olie- en benzineafscheider (OBA) worden ontdaan van vervuilende oliën en verontreinigd slib. Kies bijvoorbeeld uit een ingebouwde- of vrijstaande opstelling. Na de OBA wordt een pompput of opvoerinstallatie geplaatst die het gereinigde water op het riool loost. #askACO om te achterhalen wat we jou kunnen adviseren.

Meer informatie?

Wij weten hoe belangrijk water is voor mens en natuur. Collect, clean, hold en reuse zijn belangrijke thema’s bij ons. Aan deze thema’s hebben wij diverse oplossingen verbonden voor het opvangen, behandelen, bergen en hergebruiken van (regen)water. Met deze oplossingen helpen wij jou om optimaal gebruik te maken van water in je parkeergarage. Zo leveren wij bijvoorbeeld ondiepe lijngoten, extra brede lijnafwateringsgoten, gietijzeren afvoerputten, dakafvoeren, brandveilige dikwandige leidingsystemen, lozingspunten, olie- en benzineafscheiders met pompinstallaties, etc. Meer weten of een vrijblijvend advies? Wij helpen je graag! #askACO

Bekijk relevante projecten