Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Inspiratie voor toepassing winkelgebieden

In winkelgebieden zijn klimaatbestendige afwateringsoplossingen nodig. Ben je op zoek naar sterke lijngoten voor de binnenstad, waar zelfs vrachtverkeer probleemloos overheen kan rijden? Of zoek je naar infiltratieoplossingen die het hemelwater infiltreren in de bodem, zodat de riolering wordt ontlast? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij helpen je graag #askACO


Toekomstbestendige en klimaatbestendige binnenstad realiseren

Om de winkelleegstand te verminderen ondergaan diverse binnensteden een metamorfose. Met meer groen, andere bestrating en een bijzonder lijnenspel van lijnafwatering worden dorpen en steden toekomstbestendig en esthetisch naar een hoger plan getild.

Wij hebben diverse lijnafwateringssystemen in ons assortiment. Echter de ExoDrain neemt daarin een bijzonder positie in. Want deze lijnafwateringsgoten vangen niet alleen het regenwater op, want wij kunnen met deze lijngoot ook een onderscheidend custom-made roosterontwerp voor je maken. Onze designafdeling zorgt ervoor dat jouw creatieve ideeën getoetst worden aan de technische haalbaarheid.

Naast de esthetische toevoeging van lijnafwatering is ook een klimaatbestendige regenwaterafkoppeling te realiseren. Dit kan door hemelwater niet meer direct te lozen op het riool, maar op te vangen en naar beken of wadi's te leiden.

Mooi ontwerp

Dat lijngoten niet saai hoeven te zijn, bewijzen onze referentieprojecten. Custom-made roosters met elementen van dorp of stad verwerkt in het ontwerp, radii en/of led-verlichting? Wij kunnen het allemaal realiseren! #askACO

Rekening houden met hoge aslast van verkeer

Met de groei van online winkelen wordt de belevingswaarde van echt winkelen steeds belangrijker. Om de binnenstad aantrekkelijk en toekomstbestendig te houden is de bevoorrading van winkels essentieel. Ook al lezen we steeds vaker in de media dat vrachtwagens winkelcentra nog maar beperkt in mogen om te laden en te lossen. Naast bevoorradingsverkeer hebben ook brandweer, veeg, vuilnis, verhuis en de reinigingswagens toegang tot winkelgebieden. Stuk voor stuk verkeer met een hoge aslast. Daarom is het belangrijk dat lijnafwateringsgoten in winkelgebieden een belastingsklasse van D400 of hoger hebben.

Lijnafwatering op dak van ondergrondse parkeergarage

Als afwateringsspecialist biedt ACO de duurzame oplossing voor lijngoten in de binnenstad. Wist je dat zelfs op een parkeerdek lijnafwatering geen probleem zijn. Hier plaatsen wij onze speciale lage goten, die ook nog eens visueel aantrekkelijk zijn.

Nooit eerder was de klimaatverandering zo duidelijk als nu, met historische hitterecords, branden en extreme overstromingen.
Decennialang hebben we regenwater afgekoppeld door middel van wadi’s of ondergrondse infiltratievoorzieningen. Nadeel hiervan is dat nieuw groen hier niet zo veel aan heeft. Dit water zit vaak veel te diep voor de jonge wortels. Wij zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om eerst te kijken of je regenwater kunt gebruiken voor het behoud van stedelijk groen voordat je het gaat infiltreren of afvoeren.

Lees de blog van Rieks