Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Declaration of Performance (DoP)

De ACO DoP's publiceren wij via ons web portal http://dop.aco.com.
Hier kan iedereen, op basis van het DoP-nummer dat op een product staat vermeld, de betreffende DoP eenvoudig vinden. Ook kan op productsoort naar DoP’s gezocht worden.

Op 1 juli 2013 is de oude richtlijn voor CE-markering van bouwproducten (89/106/EEG) vervangen door de verordening bouwproducten nr. 305/2011. Hierdoor zijn nieuwe eisen gaan gelden voor CE-markering van bouwproducten. Alle bouwproducten waarvoor een geharmoniseerde EN norm bestaat dienen vanaf 1 juli bij wet aan deze norm te voldoen. Als bewijs hiervan moeten ze voorzien zijn van een CE-markering (logo) en dient een prestatieverklaring te worden bijgeleverd.

Bezoek nu ons DoP's webportal

ACO Producten waarvoor geharmoniseerde EN normen gelden zijn:

EN858-1Olie-/benzineafscheiders en slibvangputten
EN1123-1Thermisch verzinkte stalen buizen met mof/spie voor riolering (GM-X)
EN1124-1Corrosie vaste stalen buizen met mof spie voor riolering (Pipe)
EN1433Lijnafwatering
EN1825-1Vetafscheiders en slibvangputten
EN12050-1Opvoerinstallaties (Fecaliënhoudend rioolwater/zwart water)
EN12050-2Opvoerinstallaties (Fecaliënvrij rioolwater/grijs water)
EN13564-1Terugstuwbeveiligingen
EN14351-1Ramen en deuren zonder brand- en rookwerende eigenschappen


De prestatieverklaring, ook wel DoP (Declaration of Performance) genoemd moet volgens een vaststaand model opgemaakt worden. Dit heeft tot doel de gebruiker/verwerker van het materiaal te informeren over of het product geschikt is voor de toepassing waarin deze gebruikt gaat worden. In de DoP worden ook prestaties van het product op een aantal essentiële kenmerken weergegeven.

Producenten (en handelaren) moeten de DoP bij de producten meeleveren. Dit mag ook door deze digitaal ter beschikking te stellen (waarmee een papieren documentenstroom voorkomen wordt). Hieronder tref je een voorbeeld van CE-markering op ACO producten en de verwijzing naar de betreffende DoP.