Schoolpleinen

Voor de afwatering van (school)pleinen bieden ACO’s lijnafwateringssystemen vele mogelijkheden. Er is altijd een passende oplossing te vinden in het uitgebreide assortiment, passend bij de gewenste uitstraling, de te verwachten vervuiling, onderhoudsgemak en vandalismebestendig waar het moet.


Obstakelvrije afwatering

Ook voor kinderen en mindervaliden kan het schoolplein functioneel en aantrekkelijk ingericht te worden. Lijnafwatering vormt een belangrijke sleutel naar de juiste oplossing. Want deze lijnvormige goten waarin regenwater wordt afgevoerd zijn er in vele soorten en maten. Door gebruik te maken van een smalle lijngoot kan subtiel een afwateringssyteem aanwezig zijn in het plein. Doordat de lijngoten een fractie lager liggen dan de omliggende bestrating kunnen blinden en slechtzienden met hun stok het materiaalverschil waarnemen. Door de lijnafwatering parallel aan de looprichting te plaatsen kan deze zelfs dienen als gidslijn.

Mooi ontwerp

Dat lijngoten niet saai hoeven te zijn, bewijzen onze referentieprojecten. Custom-made roosters met elementen van dorp of stad verwerkt in het ontwerp, radii en/of led-verlichting? Wij kunnen het allemaal realiseren! #askACO


Schoolplein van de toekomst

Extreme regenbuien en lange periodes van droogte veroorzaken overlast en schade. Veel schoolpleinen kunnen klimaatbestendiger worden gemaakt zodat ze regenwater afvoeren of, beter nog, opslaan. Want door het nemen van maatregelen kunnen we regenwater, dat nu afgevoerd wordt naar het riool, beter benutten. Dat noemen we afkoppelen. Regenwater is van nature zacht en schoon water. Wat kunnen scholen met dit gratis en milieuvriendelijke regenwater?

  1. Regenwater opvangen voor later. Bijvoorbeeld voor de schooltuin, het wassen van de ramen of het doorspoelen van je toilet.
  2. Regenwater infiltreren voor boom, plant en struik
  3. Regenwater infiltreren voor en beter grondwaterpeil

ACO heeft de oplossingen voor het slim omgaan met regenwater op het schoolplein.

Bekijk hier onze regenwater infiltratie- en bufferoplossingen