Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

ACO Sport - Header Sporter Op Atletiekbaan - Watermanagement Afwatering Sportcomplex Sportterrein Sportaccomodatie

Sportcomplex, wellness en zwembad

Sportcomplexen, wellnesscentra en zwembaden zijn plaatsen waar mensen voor hun gezondheid en plezier heengaan. Om optimaal te kunnen genieten zijn een goede hygiëne en optimale veiligheid een voorwaarde. ACO biedt hiervoor functionele oplossingen. Omdat wij beschikken over eigen engineering en productie faciliteiten kunnen we ook in maatwerk in design en esthetiek leveren.


Het gebouw

Sport en wellness complexen zijn installatietechnisch vaak complexe projecten. Door de grootte van de bouwvolumes en de eisen aan het binnenklimaat en comfort. Ook de water en sanitaire voorzieningen horen hier bij. Dit creëert wederom de vraag naar goede en betrouwbare afwateringssystemen. Deze moeten hygiënisch zijn en eenvoudig in beheer en onderhoud.

Gevelafwatering

Sport en wellness faciliteiten zijn vaak voorzien van grote glasgevels. Vaak wordt onderschat hoeveel water hier afstroomt bij heftige regenbuien. Een mooi lijnafwateringssyteem tegen de gevel is daarom niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar technisch ook de beste oplossing.

Rondom zwembaden

Om optimaal te kunnen genieten zijn hygiëne en veiligheid een voorwaarde. Overal kunnen, door de overdadige aanwezigheid van water, onveilige situaties ontstaan. Denk hierbij aan glij-, valpartijen of bacteriële infecties. Het is van groot belang dat water snel en efficiënt wordt opgevangen en afgevoerd. Een goede afwatering van de vloer rondom zwembaden is van groot belang voor de optimale hygiëne en veiligheid bij zwembaden. Hiervoor bieden wij lijnafwateringssystemen die qua uitstraling en technische uitvoering veel voordelen hebben ten opzichte van afvoerputten. Als producent kan ACO putten uit een uitgebreid assortiment standaard oplossingen welke uiteraard altijd op maat kunnen worden aangepast. Lees meer>

Kleedruimtes en sanitair

Schone en hygiënische kleedruimtes en sanitaire faciliteiten zijn een vereiste in elke sport en wellness accommodatie. Overal kunnen, door de overdadige aanwezigheid van water, onveilige situaties ontstaan. Denk hierbij aan glij-, valpartijen of bacteriële infecties. Het is van groot belang dat water snel en efficiënt wordt opgevangen en afgevoerd. Het goed afvoeren van lekwater en met name schoonmaakwater is hier een belangrijke functie van de afvoergoten en –putten. Belangrijkste aspect hierbij is echter de eenvoud en het gemak waarmee het schoonmaken uitgevoerd kan worden. ACO’s sanitaire afwateringsgoten en –putten zijn zo ontwikkeld schoonmaken een fluitje van een cent is.

Horeca

In sport en wellness centra zijn horecavoorzieningen niet meer weg te denken en vormen dan ook een belangrijke inkomstenbron. Daarom worden steeds hogere eisen gesteld aan het geleverde assortiment en daarmee de professionele inrichting en uitstraling van deze keukens. Een goede afwatering die bijdraagt aan eenvoudig schoonmaken en betere hygiëne is daarom hier ook van belang.

Parkeerterrein

Op parkeerterreinen is het van belang dat deze op een goede manier afgewaterd worden. Dat houdt niet alleen in het regenwater snel en efficiënt afvoeren, maar ook het voorkomen dat eventuele vervuiling van (vracht)auto’s in het milieu terecht komt. ACO beschikt over de kennis en oplossingen om u hier goed over te adviseren.

Bekijk relevante projecten