Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

HygieneFirst in vleesverwerkende industrie

Bij het ontwerp en (her)inrichting van productieruimtes voor de vleesverwerkende industrie is de afwatering essentieel. Dit om besmettingen te voorkomen. Onze HygieneFirst afwateringsproducten dragen bij aan de voedselveiligheid. Wij adviseren je graag.


Voorkom besmettingen

De vleesindustrie moet voldoen aan strikte kwaliteits- en hygiëne eisen om de voedselveiligheid te waarborgen. Toch ontkomt de vleesindustrie niet aan potentieel gevaarlijke omstandigheden door temperatuur, vloeistoffen en vetten. De ervaring leert dat bij de voedselveiligheid in slachthuizen en productieafdelingen niet altijd direct gedacht aan de vloer en de afwatering. Terwijl je met een optimale afwatering een slechte afvoer van water, besmettingen en onnodig hoge kosten kunt voorkomen. Want als het afwateringssysteem niet goed is ontworpen, onderhouden en/of schoongehouden, kunnen bacteriën als Listeria en Salmonella ongestoord groeien. Dit kan dan leiden in het ergste geval tot sluiting van productieafdelingen en slachterijen of zelfs sluiting van hele bedrijven.

Risico van stilstaand water

Elke producent heeft een HACCP-protocol voor een voedselveilige productie en de daarbij behorende reiniging van apparatuur en ruimten. Ondanks HACCP-normen en schoonmaakprotocollen gebeurt de schoonmaak soms te snel en wordt alle vuiligheid door de put of goot weggespoeld. De vloer en de werkruimte zijn pas écht schoon als ook de afwatering schoon is. ACO producten zijn zo ontworpen dat stilstaand water en daarmee de groei van bacteriën wordt voorkomen. Hierdoor wordt het risico op besmetting van levensmiddelen voorkomen. Met onze afvoerputten en goten wordt productiewater en schoonmaakwater efficiënt en veilig afgevoerd. Daarnaast adviseren wij je om te zorgen voor voldoende afschot in de vloeren richting putten en goten. Want hiermee voorkom je dat plassen water blijven staan tijdens de productie.

HygieneFirst

De Nederlandse vleesbedrijven zijn toonaangevend in het veilig verwerken van vleesproducten. Kernwoorden hierbij zijn keuring & controle, bedrijfshygiëne en voedselveiligheid om deze positie te behouden en te versterken. Inbijna geen enkele andere branche zijn de kwaliteit- en controlesystemen en standaarden zo grootschalig ingevoerd als in de Nederlandse vee en vleessector. Veel controles worden uit voorzorg gedaan om de voedselveiligheid te garanderen.

Ook wij hebben hygiëne hoog in het vaandel staan. Daarom hebben wij onze HygieneFirst filosofie ontwikkeld waarbinnen voedselveiligheid, kostenbeheersing en health&safety een zeer belangrijke rol spelen. Onze HygieneFirst filosofie komt tot uiting in het ontwerp van onze afwateringsoplossingen. Onze belangrijkste ontwerpaspecten hebben betrekking op eenvoudige reiniging, voorkomen van bacteriegroei en voorkomen van scheurvorming in de vloer. Daarom zijn een radius van minimaal 3mm, geen metaal-op-metaal contact, een volledig leeglopende afvoerput en randvulling kenmerkend voor onze HygieneFirst filosofie. Onze kwalitatief hoogwaardige RVS oplossingen in 304 en 316L voldoen aan de voedselveiligheid criteria conform EHEDG (European Hygienic Equipment Design Group).