Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Buspleinen

Busstations vormen het kloppend hart van het OV-systeem in alle steden. Al dan niet gekoppeld aan een treinstation, zijn ze in alle gevallen intensief bereden en druk bezocht. Dit stelt ook bijzondere eisen aan de afwateringssystemen vanwege de vele remmende-draaiende en optrekkende bewegingen van de vaak overvolle bussen. ACO heeft hiervoor de juiste oplossingen in huis.

OV-terminals

Het openbaar vervoer is in Nederland op een heel slimme manier aan elkaar vervlochten. Niet zelden vind je trein, bus, tram, taxi en ov fiets op 1 plaats. Soms op dezelfde vlakke dimensie, soms ook op meerdere niveaus. Een heel mooi voorbeeld daarvan is de OV terminal met busplein in Arnhem waar op drie niveaus mensen gebruik kunnen maken van OV diensten. ACO leverde er zowel de fijne sleufgoten in de looproutes als de robuuste lijngoten waarover busverkeer dagelijks zijn banden draait.

Een prachtig voorbeeld van een meerlaagse OV terminal vind je in het monumentale Amsterdam Amstel waar bovenop de terminal trams en bussen arriveren, pauzeren en vertrekken. Om dit 100% verharde terrein goed af te wateren diende ACO 2 uitdagingen te overkomen: een erg beperkte inbouwhoogte (het busplein ligt op een betonnen dek) en de radii waarin de bussen ronddraaien. Met hulp van het Urban Design programma leverde ACO dit kunststukje. Met bewondering en trots kijk je naar dit topwerk. Heb je ook zo’n uitdaging? #askACO

Wij zijn jouw gratis kennispartner

Ontwerpers, aannemers, installateurs en opdrachtgevers kunnen gratis gebruik maken van de jarenlange kennis en ervaring van ACO. #askACO noemen we dat. Heb je een afwateringsvraag? #askACO wij zijn benieuwd naar jouw uitdaging. Neem nu contact met ons op