Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Donkersteeg Leiden

Project De Donkersteeg in Leiden is een winkelstraat tussen de Haarlemmerstraat en de Hoogstraat. De herinrichting van de Donkersteeg die eind 2012 plaatsvond staat model voor het winkelgebied in het centrum van Leiden. Bestrating, verlichting en straatmeubilair zijn vervangen en pandeigenaren worden gestimuleerd hun gevels op te knappen. Hiermee wordt de Donkersteeg een winkelstraat die kwaliteit uitstraalt.

Voor de afwatering is in de Donkersteeg gekozen voor de ACO RVS Squareline. Sleufgoten zijn in de basis minimalistisch maar de Squareline draagt duidelijk bij aan de uitstraling van het straatwerk. De praktische must van afwatering verandert daarmee in Urban design. Bij gemeentes is een trend ontstaan de gootstrengen extra te accentueren. Zo heeft ACO voor de sleutelstad Leiden speciale afdekkingen voor de bezinkput ontwikkeld met het stadswapen hierin verwerkt. (Een zand- of vuilvanger vangt vuil op dat vanuit de goot in een gootstreng spoelt. Op die manier wordt voorkomen dat het riool verstopt raakt)