Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Het project

Danone, het moederbedrijf van Nutricia Cuijk, zorgt met een investering van 240 miljoen voor de grootste investering ooit in haar Europese productiecapaciteit. De bouw van dit 49.000m2 grote complex ging in 2016 van start. Naar verwachting start de eerste productie in de fabriek in het voorjaar van 2018.

De uitdaging!

Aan de productie van babyvoeding worden zeer strengse hygiëne-eisen gesteld. Een deel van de reinigingsprocessen in de fabriek worden volgens het zogenaamde CIP (Cleaning In Place) principe uitgevoerd. Voor de afvoer van proces- en reinigingswater uit de fabriek is ACO vanaf de engineeringfase met adviesbureau Het4kant uit Sneek betrokken bij dit project. De uitdaging waarvoor we gesteld werden is een oplossing te vinden voor het bedrijfszeker afvoeren van dit, soms wel 80 graden hete, water met een pH waarde fluctuerend tussen 6 en 11 tot een maximum debiet van 900m3/uur. De pompinstallatie diende ondergronds geplaatst te worden met leiding aansluitdieptes van ruim 4 meter, terwijl ter plaatse rekening te houden is met een grondwaterstand van -0,5m.

Custom made oplossing
In samenspraak met alle partijen is gekozen voor de door ACO speciaal ontworpen betonnen pompkelder, waarbij de pompen droog opgesteld worden. Enkele weken geleden is met behulp van een 500tons kraan de pompkelder binnen enkele uren geplaatst.

Specificaties pompkelder:

  • De bruto inhoud van de pompkelder is ca. 200m3.
  • De keldersegmenten van 6 meter breed en bijna 9 meter lang wegen elk ruim 90ton!
  • De kelder is opgebouwd uit 2 boven elkaar geplaatste segmenten die in het werk constructief waterdicht aan elkaar zijn verbonden.
  • Het onderste segment (de bufferruimte) is voorzien van PE-lining en in het bovenste kelderdeel is een afgescheiden pompenkamer gecreëerd.
  • In de kelderwanden zijn een 15 tal buisinvoeren aangebracht voor DN125 – DN400 leidingen in diverse materialen (o.a. PP, PE en RVS).