Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Marktstraat Uden Futureproof

Samenvatting van het project:

De Marktstraat in het centrum van Uden is opnieuw ingericht. Over de hele lengte is deze winkelstraat voorzien van een infiltratieriool. Via de ACO SquareLine sleufgoten wordt aan beide kanten de straat het regenwater opgevangen en afgevoerd naar waterreservoirs. Deze zorgen er op hun beurt voor dat de bomen altijd voldoende water krijgen. Door het infiltratieriool sijpelt het regenwater door gaatjes geleidelijk in de grond. Zo zorgen ze er in Uden voor dat het riool na een stortbui niet overloopt. De bomen dragen bij aan een prettige sfeer en klimaat in de winkelstraat. Op zomerse dagen, waarbij de temperatuur in de binnenstad flink kan oplopen, zorgen ze voor schaduw én een lagere temperatuur door de verdamping van water via het blad. De Marktstraat in Uden is weer helemaal van deze tijd en kan er minstens weer 25 jaar tegenaan.

Marktstraat Centrum Uden
Uden 2021

Opdrachtgever: Gemeente Uden
Uitvoerder/verwerker: BGM Infra
Ontwerp: Bureau OSLO
Product: ACO SquareLine


Swipe over deze fotorol voor de fotoreportage:

Ook interesse in bijzondere designafwatering met eventueel een eigen ontworpen roosterafdekking?

Wij stellen onze kennis graag ter beschikking, zodat er betere doordachte en uitvoerbare oplossingen komen die sneller te verwerken zijn. "askACO" noemen we dat. Van deze ‘way of working’ mogen ontwerpers, aannemers en opdrachtgevers gratis gebruik maken. #askACO