Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

ACO Lijnafwatering met een knipoog naar het verleden.

Samenvatting van het project:

Baronie, voor chocoladeliefhebbers een bekende naam. In 1956 opende de Baronie fabriek in Alphen aan den Rijn. De Cacao- en Chocoladefabriek verliet de plaats in 2001, na 47 glorieuze jaren van productiviteit en fabrieksuitbreiding. Tegenwoordig vind je Baronie Chocolates in de Gemeente Rotterdam. Het bedrijventerrein Rijnhaven, waar de verlaten fabriek staat, raakte verouderd en uit de gratie. Daarom heeft de gemeente Alphen aan de Rijn er voor gekozen het gebied en andere bestemming te geven en er een recreatiehaven van te maken met een hoogwaardig voetgangers- en verblijfsgebied.

Voor de afwatering van dit gebied is gekozen voor lijnafwatering. Waar traditionele roostergoten niet altijd aansluiten bij de beoogde uitstraling van een project, zorgen custom made goten juist voor een duidelijke signatuur. De in Alphen aan de Rijn toegepaste CorTen stalen afdekkingen zijn voorzien van het beroemde kroontje dat prijkt in het logo van het chocolademerk Baronie. Met een knipoog naar het verleden wordt op deze manier de historie van dit terrein niet vergeten. De praktische must van afwatering verandert daarmee in Urban Design en draagt bij aan de eigen identiteit van een project.


Swipe over deze fotorol voor de fotoreportage:

Ook interesse in bijzondere designafwatering met eventueel een eigen ontworpen roosterafdekking?

Wij stellen onze kennis graag ter beschikking, zodat er betere doordachte en uitvoerbare oplossingen komen die sneller te verwerken zijn. "askACO" noemen we dat. Van deze ‘way of working’ mogen ontwerpers, aannemers en opdrachtgevers gratis gebruik maken. #askACO