Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Paleisbrug Den Bosch

In 2015 is de Paleisbrug in en 's-Hertogenbosch officieel geopend. Deze 250 meter lange en 10 meter brede voetgangers- en fietsbrug over het spoor vorm een verbinding tussen de historische binnenstad en het Paleiskwartier. Het karakteristieke roestbruine uiterlijk wordt veroorzaakt door het toegepaste CorTen-staal, wat zowel goed past bij de historische uitstraling van de binnenstad als bij de moderne architectuur van het Paleiskwartier. ACO leverde hier verschillende Urban design (kabel) goten uit CorTen-staal die een duidelijke bijdrage leveren aan de uitstraling van de brug!

De Paleisbrug is behalve een brug ook een park op poten. Rijkelijk voorzien van bomen, heesters, bloemen en siergrassen. Daarnaast is de brug voorzien van allerlei technisch snufjes. Zoals een irrigatiesysteem en een duurzame vloerverwarming d.m.v. een warmte/koude opslaginstallatie, om gladheid in de winter te voorkomen. 's Avonds is de brug sfeervol verlicht door een uitgekiend lichtontwerp, wat uiteraard ook de veiligheid verhoogd. De kabels en leidingen voor al deze technische hoogstandjes zijn verwerkt in de kabelgoten die hiervoor speciaal door ACO zijn ontworpen.