Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Schupstoel Zutphen
De toekomst van afwatering

1. Het ontwerp
Afwatering naar een hoger niveau

In de aanloop naar Project Schupstoel in Zutphen stonden we voor een uitdaging: hoe kunnen we afwatering naar een hoger niveau tillen? De landschapsarchitect omarmde deze uitdaging en integreerde innovatieve lijnafwatering in het ontwerp. Het adviesbureau vroeg ons om tijdens deze ontwerpfase onze expertise in te zetten voor extra mogelijkheden met lijnafwatering.

2. De uitwerking
Bijdragen aan een duurzame toekomst

Wat dit project echt onderscheidt, is wat er met het regenwater gebeurt. Het wordt niet zomaar afgevoerd maar het regenwater loopt naar ondergrondse kratten, het regenwater doorkruist daarbij een IT-buis en infiltreert in een granulaatpakket. Uiteindelijk wordt het regenwater naar de wortels van bomen geleid door capillaire werking. Voor het geval er te veel regen valt, hebben we een slimme overstort op het riool geïmplementeerd om overlast te voorkomen.

In deze fase hebben we laten zien dat met de juiste technologie en toewijding, regenwater niet alleen beheerd kan worden, maar ook kan bijdragen aan een duurzamere toekomst.

3. Eindresultaat
Regenwater is een duurzame waterbron

Het resultaat? Een naadloze afwateringsoplossing die niet alleen effectief is, maar ook het regenwater benut voor een groenere toekomst. Dit project bewijst dat met de juiste aanpak regenwater niet langer een last is, maar een waardevolle bron. Samen kunnen we de toekomst van afwatering vormgeven en een positieve impact op het milieu creëren!

Schupstoel
Zutphen (2022)

Opdrachtgever: gemeente Zutphen
Ontwerp: BDP
Uitvoerder: Hoornstra Infrabouw
Product: ExoDrain