Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Water niet zomaar afvoeren, maar juist opslaan om het te kunnen gebruiken; dat is één van de grote trends op het gebied van watermanagement. “Bij alles op het gebied van duurzaam en klimaatbestendig omgaan met regenwater kun je aan ACO denken”, aldus directeur Paul Gruson van ACO Nederland. “Wij beschermen mensen tegen water zodat we geen natte voeten krijgen, maar we beschermen water ook tegen mensen, zodat het schoon blijft. Voorheen voerden we overtollig water zo snel mogelijk af, nu houden we het water liever vast om het lokaal te gebruiken.”


Voorkom hittestress

Gruson vertelt verder: “Met nieuwe oplossingen en technieken passen we ons aan op de veranderende behoeften in onze samenleving. Ook overheden zien het belang van milieu en klimaat. Met de huidige temperaturen kan het in de binnenstad wel drie tot zes graden warmer zijn dan daarbuiten. Bomen en planten zorgen voor schaduw, verkoeling en verdamping. Op die manier wordt hittestress voorkomen. Met onze watermanagementsystemen verloopt de watervoorziening van dit groen automatisch en hoeven gemeenten niet dagelijks met trekkers en watertanks rond te rijden, waardoor CO2-vervuiling en overlast wordt voorkomen. Bij de aanplant van nieuwe bomen is er vaak sprake van uitval, ofwel bomen die het eerste jaar niet overleven. Deze uitval wordt door deze manier van watermanagement ook significant minder. ”


#askACO

Ook interesse in klimaatadaptieve watermanagementoplossingen? Wij stellen onze kennis graag ter beschikking, zodat er beter doordachte en uitvoerbare oplossingen komen die snel te verwerken zijn en kosten besparen. "askACO" noemen we dat. Van deze ‘way of working’ mogen ontwerpers, aannemers en opdrachtgevers gratis gebruik maken.


Meer weten of advies nodig?
Neem contact met ons op!

Reinco Klappe
Sales Engineer
06 - 26172045
verkoopnoordoost@aco.nl

Kees-Willem Kamp
Sales Engineer
06 - 10 88 43 89
verkoopzuid@aco.nl

Marc van Ooijen
Sales Engineer
06 - 54 96 72 86
verkoopwest@aco.nl