Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Roosters en bevestiging

Roosterafdekkingen voor lijnafwateringssystemen bestaan in vele types, materialen en afwerkingen. De ACO roosters en bevestigingssystemen zijn, naast stevigheid, en uitstraling ontwikkeld met het oog op een eenvoudige, snellere plaatsing en gebruiksgemak bij onderhoud. Alle ACO DRAIN® roosters voldoen aan de norm NEN-EN 1433, klasse A 15kN t/m F 900kN. Tesamen met de merknaam ACO vind je deze aanduiding terug op één van de hoeken van het rooster.


Inloopcapaciteit
De vorm van het rooster is bepalend voor de inloopcapaciteit. Door het optimale ontwerp van de roosters wordt het 'overschieten' van water zoveel mogelijk voorkomen.

Verschillende materialen
De roosters zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: gietijzer, verzinkt staal, rvs en glasvezelversterkt kunststof.

Afwerkingen
Behalve voor gietijzer, hebben de meeste materialen, waarvan de roosters zijn vervaardigd, geen extra afwerkingslaag nodig. De roosters van de SK-serie zijn voorzien van een electrolitische coating op basis van epoxyhars. Alle andere ACO gietijzeren roosters hebben een tijdelijke zwarte coating om esthetische redenen en om de roosters te beschermen tijdens opslag en plaatsing. Eénmaal geplaatst (of bij ruwe behandeling) zal het oppervlak beginnen te oxideren. Bij regelmatig verkeer, zal het oppervlak een natuurlijke donkerbruine kleur aannemen. Deze oxidatie tast geenszins de draagkracht van de gietijzeren roosters aan.


Drainlock®

Ten behoeve van de Multiline is het schroefloze Drainlock® systeem ontwikkeld. Doel bij de ontwikkeling van de Drainlock® was te voldoen aan de toenemende eisen op het gebied van belastingen, dynamiek en milieubescherming, zonder aan de functionaliteit afbreuk te doen.

Door toepassing van moderne elastomeren is een unieke storingsvrije bevestiging ontwikkeld. De nieuwe productvormgeving en de bijzondere kwaliteit van de grondstof waarborgen een veilige, schroefloze roosterbevestiging, ook bij de hoogste verkeersbelasting. De sluiting vormt op geen enkele manier een obstakel in de goot, waardoor een vrije doorgang is gegarandeerd. Doordat het rooster niet zonder een openingshulp kan worden verwijderd is het systeem vandalismebestendig.

Powerlock®

Het unieke schroefloze Powerlock® sluitingssysteem heeft kunststof schuifblokken (polyamide) die met een speciale haak kunnen worden geopend. De Powerlock® is standaard op de SK serie in nodulair gietijzer bij roosters voor zware belastingen. Powerlock® roosters worden eenvoudig op hun plaats gebracht en verankeringsribben in de rand van het gootelement voorkomen het verschuiven. De roosters kunnen worden verwijderd voor onderhoud.