Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Lijnafwatering

Lijnafwatering wordt ook wel een lijngoot, draingoot of afvoergoot genoemd. Met een lijnafwateringsgoot wordt regenwater of afvalwater opgevangen (Collect) en snel afgevoerd zodat hinderlijke waterplassen worden voorkomen. ACO lijnafwateringsgoten vangen het water snel en efficient op en leiden het verder de afwateringsketen in. Veiligheid en comfort voor mensen, gebouwen en verkeer wordt hiermee gewaarborgd. Wij hebben voor elke toepassing een lijnafwateringssysteem!


Waarom lijnafwatering?

Door gebruik te maken van lijnafwateringsgoten wordt een afschot vervaardigd waardoor weinig hellende vlakken ontstaan. Hierdoor worden hinderlijke plassen voorkomen. Het rioleringswerk wordt vereenvoudigd door minder graafwerk. Aansluitingen zijn eenvoudiger te verbinden. De afwatering gaat sneller dan bij puntafwatering door het grotere oppervlak van de roosters. De gladheid van de gootwand en de mogelijkheid tot het aanbrengen van ingebouwd verval.

Naast de zelfreinigende eigenschappen van een lijnafwateringssysteem wordt het meeste vuil opgevangen door zandvangers, waardoor er geen vuil in de leidingen van de riolering terecht komt.
Tot slot kan een lijnafwateringssysteem eenvoudig worden geplaatst en is het esthetisch aantrekkelijk.

Lijnafwatering versus puntafwatering schematisch weergegeven

Via deze fotorol geven we je graag meer informatie over onze lijnafwateringsgoten: