Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Wat is polymeerbeton?

ACO Polymeerbeton bestaat overwegend uit natuurlijke minerale grondstoffen, zoals kwarts, basalt en graniet. Deze worden in een optimale korrelgrootte-samenstelling (zeeflijn tot 8 mm) met kunsthars gebonden. Hierdoor is polymeerbeton de juiste en beste materiaalkeuze voor een milieuvriendelijke lijnafwatering, voor alle toepassingsgebieden en onder ongeacht welke omstandigheden.


De voordelen en eigenschappen van polymeerbeton P1408

ACO polymeerbeton P1408 bestaat overwegend uit natuurlijke minerale grondstoffen, zoals kwarts, basalt en graniet. Deze worden in een optimale korrelgrootte-samenstelling (zeeflijn tot 8 mm) met kunsthars gebonden.

De bijzondere materiaalsamenstelling en de moderne productietechnologie geven ACO Polymeerbeton P1408 zijn bijzondere eigenschappen :

 • Buigweerstand: 22 N/mm2
 • Druksterkte: > 90 N / mm2
 • Elasticiteitsmodulus: ca 25 kN / mm2
 • Soortelijk gewicht: 2,1 - 2,3 kg / dm3
 • Waterindringdiepte: 0 mm
 • Chemicaliënbestendigheid: zeer hoog
 • Oppervlakteruwheid: ca 25 µm
Buigweerstand polymeerbeton
Druksterkte polymeerbeton

  Polymeerbeton P1408
  Dankzij zijn inherente kwaliteiten, is polymeerbeton de juiste en beste materiaalkeuze voor een milieuvriendelijke lijnafwatering, voor alle toepassingsgebieden en onder ongeacht welke omstandigheden.

  ACO Kwaliteitsproducten door integrale kwaliteitszorg
  De grondstoffen van het ACO polymeerbeton P1408 zijn onderworpen aan strenge specificaties en aan permanente kwaliteitcontrole van ACO en de toeleveranciers. Bovendien worden tijdens de productie de mechanische eigenschappen van polymeerbeton P1408 constant gecontroleerd door ons laboratorium en daar een onafhankelijk controle-instituut.

  Oppervlakteruwheid polymeerbeton
  Waterindringingdiepte
  Chemicaliënbestendig onder externe omstandigheden
  Uitstekende demping van geluid en trillingen
  Uitzonderlijke electrisch isolerende eigenschappen
  Volledig vorstbestendig
  Hogere druksterkte ongeacht welke belasting dan vergelijkbare betonproducten
  Niet onderhevig aan slijtage
  Bestand tegen temperatuurschommelingen
  Volledig vloeistofdicht
  Gemakkelijk machinaal te bewerken
  Nauwkeurige maatvoering
  Recyclebaar en kan opnieuw in het productieproces ingevoerd worden
  Glad oppervlak bevordert de zelfreiniging, 95 Manning-Strickler

  ACO chemicaliën-bestendigheidstabel

  ACO Polymeerbeton is een kunstharsgebonden materiaal, verstevigd met kwarts vulstoffen (tot 8 mm). De resultaten in deze lijst hebben enkel betrekking op de vermelde media in zuivere en ongemengde toestand, in de aangegeven concentratie bij 23°C²). Deze resultaten zijn gebaseerd op een omvangrijk onderzoek aan het Polymeerinstituut te Flörsheim (D). Dit onderzoeksinstituut is geaccrediteerd door het “Bundesanstalt für Materialforschung und -prüfung”. Het ACO voegmassa/primer systeem beantwoordt aan de KIWA BRL- 2825.

  Download de tabel hier.