Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Nieuwe voedselveilige productielocatie voor Rimboe Sauzen en Marinades

Samenvatting van het project:

Rimboe Sauzen en Marinades, een Nederlandse producent van sauzen en marinades met Aziatische roots, is sinds 2019 gevestigd in een gloednieuwe IFS en Halal gecertificeerde productielocatie in Sassenheim. De fabriek is volgens de nieuwste eisen ingericht met ACO Stainless RVS lijngoten en RVS putten.


Sauzen en Marinades voor horeca en speciaalzaken

Rimboe Sauzen en Marinades, een Nederlands producent van sauzen en marinades met Aziatische roots, is sinds 2019 gevestigd in een gloednieuwe IFS en Halal gecertificeerde productielocatie in Sassenheim. Dankzij de constante kwaliteit en de onderscheidende smaak zijn de afnemers van Rimboe de horeca, zelfbedieningsgroothandels en speciaalzaken. Daarom zijn de sauzen en marinades in portieverpakkingen, horecaflessen of emmers van tien kilo landelijk verkrijgbaar.


Voedselveilige productielocatie

Productieleider, Wim van der Slot, had de taak om de fabriek volgens de nieuwste eisen in te richten. De ambachtelijke bereiding van sauzen, ketjap en marinades gebeurt nu nog in 3 grote kookketels, maar kan in de toekomst uitgebreid worden naar 7 kookketels. In de productieruimte is een RVS lijngoot geplaatst zodat bij het reinigen van de ketels het schoonmaakwater via de uitloop direct in de goot valt. Hierdoor is het reinigingsproces efficiënter dan wanneer er alleen putten geplaatst zouden zijn.

Net als elke producent van voedingsmiddelen heeft ook Rimboe een HACCP-protocol voor een voedselveilige productie. De goten en putten van ACO worden dagelijks uitgespoten. Wekelijks worden ze grondig gedesinfecteerd en gaan de roosters in de wasmachine. De goten en putten zijn onder afschot geplaatst zodat het water direct wegstroomt.


"De HygieneFirst filosofie van ACO is duidelijk merkbaar in het ontwerp van de afwateringsoplossingen, want dankzij het doordachte ontwerp er is weinig tot geen bacteriegroei in de goten en putten."


Kwaliteit van doorslaggevende factor

Rimboe heeft de kwaliteit hoog in het vaandel staan, zowel voor hun sauzen als voor de leveranciers waar zij zaken mee doen. Het is dan ook niet vreemd dat er voor ACO lijngoten en putten is gekozen. “Daar waar voedingsmiddelen en water samenkomen is de kan op bacteriegroei aanwezig”, vertelt Wim. “De HygieneFirst filosofie van ACO is duidelijk merkbaar in het ontwerp van de afwateringsoplossingen, want dankzij het doordachte ontwerp er is weinig tot geen bacteriegroei in de goten en putten”. Wim is zeer tevreden met het resultaat, de klantgerichte aanpak en goede prijs-/kwaliteitsverhouding van ACO.

Pascal Derksen, segmentspecialist Food bij ACO, licht nog even de ACO de HygieneFirst-filosofie toe: ‘Belangrijkste ontwerpaspecten van onze oplossingen hebben betrekking op de eenvoudige reiniging, het voorkomen van bacteriegroei en het voorkomen van scheurvorming in de vloer. Daarom zijn een radius van minimaal 3 mm, geen metaal-op-metaal contact, een volledig leeglopende afvoerput en randvulling kenmerkend voor onze HygieneFirst-filosofie.’


Wim is zeer tevreden met het resultaat, de klantgerichte aanpak en goede prijs-/kwaliteitsverhouding van ACO


Swipe over deze fotorol voor de fotoreportage:

Waarom kiest de voedselverwerkende industrie voor ACO?

In de voedselverwerkende industrie is voedselveiligheid zeer belangrijk. Belangrijk hierbij is een goed ontworpen afwateringssysteem dat goed en eenvoudig te reinigen is. Wij weten dat in de voedselverwerkende industrie vloeren, afwateringsputten en –goten blootgesteld worden aan verschillende temperaturen en vloeistoffen zoals water, chemicaliën en vetten. Maar ook transport met heftrucks en trolleys met (kleine) harde wielen hebben hun impact. ACO neemt al deze factoren, alsmede de vetafscheiders en het rvs leidingwerk, mee in haar ontwerpadvies. Daarom komt ACO bij afwateringsvraagstukken op locatie om de situatie te bekijken. Er is bijvoorbeeld een verschil tussen een voedselproducent van kant-en-klaar maaltijden, een slachterij of een zuivelverwerker.

De belangrijkste punten die ACO meeneemt in haar afwateringsadvies zijn; welk water, hoeveel water, waar wordt op geloosd en komen de afwateringssystemen overeen met de behoeften en voorschriften/normen (HACCP) binnen het bedrijf. Ter voorkoming van scheurvorming, aantasting van de vloer en bacteriegroei is ook een goede verbinding tussen de put, goot en de vloerafwerking cruciaal. Vanuit hygiënisch oogpunt en belastingsklasse qua transportmiddelen is ook het type rooster belangrijk. Kortom, reden genoeg voor een gedegen HygieneFirst afwateringsadvies. Naast onze adviserende rol zorgen wij ook van A tot Z voor de projectbegeleiding, dit wordt door onze klanten zeer gewaardeerd.

Dus heb je ook een afwateringsvraagstuk? Wij helpen je graag. Wist je dat wij onze kennis graag ter beschikking stellen, zodat er betere doordachte en uitvoerbare oplossingen komen die sneller te verwerken zijn. "askACO" noemen we dat. Van deze ‘way of working’ mogen ontwerpers, aannemers, installateurs en opdrachtgevers gratis gebruik maken. #askACO