Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Fotoreportage Appartementencomplex Missiehuis in Hoorn

Samenvatting van het project:

Het Missiehuis in Hoorn is een duurzaam gebouwd apparte­mentencomplex, waardoor de footprint op het milieu bijna nihil is. Zo voldoet het aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG), waaraan alle nieuwbouw -zowel woningbouw als utiliteitsbouw- met ingang van 1 januari 2021 moet voldoen. Daarom heeft de architect gekozen voor warmteterugwinning van douchewater.

De ACO ShowerDrain X dwtw-installatie die Lenting heeft gemonteerd, werkt zonder extra buffervaten. Het water dat door de doucheafvoer wegstroomt, heeft een temperatuur van ongeveer 36°C. Het schone kraanwater dat naar de meng­kraan stroomt is gemiddeld 10°C. Er is dus een flink temperatuurverschil, waardoor er warmte uitgewisseld kan worden. Dat scheelt een hoop energie in het opwarmen naar een comfortabele douchetemperatuur.


Meer weten of advies nodig?

In een wereld die verandert hechten wij bij ACO veel waarde aan onderling contact en samen presteren. Daarom stellen wij onze kennis graag ter beschikking, zodat er betere doordachte en uitvoerbare oplossingen komen die sneller te verwerken zijn. "askACO" noemen we dat. Van deze ‘way of working’ mogen ontwerpers, aannemers en opdrachtgevers natuurlijk gratis gebruik maken. Dus heb je een vraag over het monitoren, opvangen, reinigen, vasthouden en hergebruiken van water? #askACO.