Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Samen maken we de lokale waterkringloop weer rond!

Naast wateroverlast hebben we de laatste jaren steeds vaker te maken met hittestress. Het vergroenen van de openbare ruimte, en dan met name door middel van bomen en struiken, is hiervoor een bewezen oplossing. Maar hoe zorg je ervoor dat alles groen blijft? Dit is één van de grote uitdagingen op het gebied van toekomstgericht watermanagement.

Verstoorde waterkringloop

ACO heeft veel ervaring in de openbare ruimte. “Wij zien hier dat de blauwgroene infrastructuur steeds belangrijker wordt, vooral in het licht van de gevolgen van klimaatverandering.” Aan het woord is Rieks Hulst, manager product management en marketing bij ACO. “Tijdens extreme regenval heeft de bestaande infrastructuur vaak moeite om grote hoeveelheden water op te vangen en af te voeren. Dit kan leiden tot wateroverlast en vervuiling. Aan de andere kant is er tijdens warme perioden gebrek aan water in de natuurlijke watercyclus, omdat regenwater dat gevallen is allang is geïnfiltreerd of verdampt.“

“Wij zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om eerst te kijken of je regenwater kunt gebruiken voor het behoud het groen voordat je het gaat infiltreren of afvoeren.”

Niet infiltreren maar irrigeren

Decennialang is regenwater afgekoppeld door middel van wadi’s of ondergrondse infiltratievoorzieningen. Nadeel hiervan is dat nieuw groen hier niet zo veel aan heeft. Dit water zit vaak veel te diep voor de jonge wortels. “Wij zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om eerst te kijken of je regenwater kunt gebruiken voor het behoud het groen voordat je het gaat infiltreren of afvoeren.”

Volautomatisch regenwatersysteem in de praktijk

“Een van onze meest spraakmakende projecten is het project in Raalte, waar we een volautomatisch regenwatersysteem hebben aangelegd. Hierbij wordt water opgevangen in lijngoten, waarna het wordt gezuiverd en opgevangen in een ondergrondse waterbuffer. Aan de hand van vochtsensoren in de grond en de actuele weersverwachting, wordt vervolgens wel of geen water gegeven. Hiermee bespaart de gemeente veel tijd, water en kosten. En dat zijn in deze tijden van klimaatverandering belangrijke winstpunten.” Bij ACO helpen we jou graag de cirkel weer rond te maken.

Regenwater vasthouden is de oplossing!

Een slimme tuin of openbare ruimte, die om kan gaan met de grillen van ons huidige klimaat, zal nodig zijn als we zorgeloos willen kunnen blijven genieten van het groen! En het goede nieuws is, dat wordt steeds eenvoudiger! Wij bieden hiervoor een scala aan oplossingen met effectieve kwaliteitsproducten met oog voor esthetiek. Ook ons eigen kantoorpand in Doetinchem geeft een slimme tuin! Regenwater wordt opgevangen van ons dak, gezuiverd en opgeslagen. In droge perioden wordt het watergeefsysteem automatisch geactiveerd. Zo blijft onze tuin mooi groen. Bij ACO helpen we jou graag om de cirkel weer rond te maken.


Vragen?
Neem contact met een van ons op!

Kees-Willem Kamp
Kees-Willem Kamp

Sales Engineer

Edisonstraat 55
7006 RA Doetinchem
Marc van Ooijen
Marc van Ooijen

Sales Engineer

Edisonstraat 55
7006 RA Doetinchem
Reinco Klappe
Reinco Klappe

Sales Engineer

Edisonstraat 55
7006 RA Doetinchem