Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Duurzaam douchen?

Als je normaal doucht gaat alle warmte uit het water verloren, dat is zonde. De ShowerDrain X zorgt ervoor dat een groot deel van deze warmte wordt gebruikt om het inkomende koude water op te warmen. Dit zorgt voor een duurzame douche-ervaring van het hoogste comfortniveau!

Bronnen vanuit flyer
Wellicht kom je hier terecht via onze flyer. Hier staan de benoemde cijfers uitgelegd.

Hierbij gaan nog niet uit van de huidige gasprijzen, voor een terugverdientijd van 3 jaar met een gezin van 4 personen gaan wij uit van €2,50 per m³ gas. In onze uitgebreide calculator gaan wij uit van prijzen die bepaald worden door het prijsplafond van €1,45.

Bekijk de calculator hier

Hierbij gaan we uit van een gezin van 4 personen en een jaar. Een gemiddeld persoon gebruikt ongeveer 50 liter warm water per dag (bron: VEWIN), hiervoor gebruiken de meeste HR ketels ongeveer 95m³ gas per jaar om dit water te verwarmen. Als je daarbij uitgaat van 40% rendement (ShowerDrain X + CW3 ketel) Bespaar je 38m³ gas per persoon per jaar. In een gezin van 4 personen komt dit uit op 152m³. Als je in de bovenstaande berekening uitgaat van onze ShowerDrain X 2.2 loopt dit op tot 57% rendement wat neer komt met 4 personen op een besparing van 216m³ gas per jaar.

Wij hebben al onze ShowerDrain X goten laten testen bij de KIWA. Zodat we zeker zijn van het rendement wat we comminuceren.

Bekijk de rendementsverklaringen hier:
Rendementsverklaring ShowerDrain X 800
Rendementsverklaring ShowerDrain X 2.1 en 2.2