Blog van Rieks Hulst - Intelligent Duurzaam Stedelijk Afwateringssysteem

Door klimaatverandering worden regenbuien intensiever, neemt de kans op wateroverlast toe en wordt de riolering meer belast. Met een intelligent duurzaam stedelijk afwaterings systeem (I-DSAS) biedt je bescherming tegen overvloedig hemelwater, beperk je hittestress in de stad, zorg je voor het stedelijk groen én ontlast je de riolering. In deze blog vertelt Rieks Hulst, Sales-Engineer bij ACO, meer over het managen van hemelwater.


Regenwater binnenstedelijk slim gebruiken

Om I-DSAS mogelijk te maken heeft ACO diverse innovatieve oplossingen waardoor de omgeving slim gebruik maakt van regenwater en de riolering wordt ontlast. Een win-winsituatie voor dorp, stad, mens en natuur. Naast infiltratiekratten hebben we specifiek voor binnenstedelijke gebieden, waar de ruimte beperkt is vanwege alle kabels en leidingen in de grond, een ondiepe infiltratieoplossingen in de vorm van een infiltratiegoot. Deze vangt het water op, reinigt het en infiltreert het hoog aan de oppervlak in de directe omgeving. Dankzij de vriendelijke inbouwmethode is met deze infiltratiegroot elk binnenstedelijk gebied klimaatbestendiger te maken.

In het Vakblad Riolering van juni/juli 2020 staat ook een artikel over de "samenhang tussen wateroverlast, droogte en hemelwaterkwaliteit". In het kader van I-DSAS ook zeker een aanrader om te lezen. Lees nu dit artikel.


Meer weten of advies nodig?

In een wereld die verandert hechten wij veel waarde aan persoonlijk advies en samen presteren. Daarom zijn wij jouw gratis kennispartner op het gebied van watermanagement. Dat noemen we #askACO. Ik praat je graag bij over het I-DSAS concept zodat je een integrale visie kunt ontwikkelen over het ‘managen’ van hemelwater. Neem nu contact met mij, of met mijn collega's op.

Rieks Hulst
Sales-Engineer regio Noord Oost Nederland

Mobiel: 06 22 69 53 76

Mail: rhulst@aco.nl