naar boven
 
Producten > Afwatering buiten > Roostergoten > Infiltratiegoot
Innovatieve infiltratiegoot voor dorp en stad
Innovatieve infiltratiegoot voor dorp en stad blok Het klimaat verandert en de effecten van klimaatverandering zijn overal waarneembaar. Hevige regenbuien en langere perioden van droogte vragen om duurzaam waterbeheer. Echter, in dorp of stad zijn infiltratiemogelijkheden als gevolg van ruimtegebrek niet overal mogelijk. Daarom heeft ACO de infiltratiegoot ontwikkeld. Deze innovatieve infiltratiegoot vangt hemelwater op en infiltreert het lokaal, hoog aan het oppervlak, in de bodem. Hierdoor wordt uitdroging van de bodem voorkomen en de riolering ontlast. Een win-winsituatie voor dorp, stad, mens en natuur!

 

Innovatieve infiltratiegoot voor dorp en stad

Geringe inbouwdiepte
In binnenstedelijk gebied kan regenwater door alle bebouwing en verharding niet altijd worden afgevoerd naar wadi’s. Bovendien vragen de aanwezige kabels, leidingen en hoge grondwaterstanden om ondiepe infiltratieoplossingen. Dankzij de vriendelijke en ondiepe inbouwmethode is elk binnenstedelijk gebied klimaatbestendiger te maken met deze infiltratiegoot. De geringe inbouwdiepte heeft als bijkomend voordeel dat de aanlegkosten beperkt zijn.

Snel te installeren
De infiltratiegoot, met een standaard inwendige breedte van 200mm, heeft dankzij de unieke constructie geen betonfundatie of verdere zijlingse aanvulling met beton nodig (Type-I volgens NEN-EN1433). De enige voorwaarde is een voldoende draagkrachtige ondergrond, met voldoende waterdoorlatend vermogen.

Bij aanleg van de infiltratiegoten wordt de fundatielaag van gebonden menggranulaat ter plaatse van de infiltratielonten doorbroken. Dit kan eenvoudig door met een zuigwagen gericht gaten van 300 mm weg te zuigen. In de vrijgekomen gaten worden vervolgens de infiltratielonten geplaatst die, om holle ruimtes in de bodem te voorkomen, worden aangevuld met brekerzand. Over deze infiltratielonten wordt de infiltratiegoot geplaatst. Doordat de infiltratielonten aansluiten op de openingen in de gootbodem, ontstaat er een snelle weg voor het regenwater de bodem in.

Voor elk ontwerp
De infiltratiegoot is te voorzien van roosterafdekkingen in corten, RVS of gietijzer. Ook behoort een custom-made gietijzeren rooster tot de mogelijkheden. Doordat de infiltratiegoot moeiteloos alle radii in de bestrating kan volgen, past deze infiltratiegoot in ieder ontwerp en is duurzaam waterbeheer mogelijk in elk dorp en stad.
  Voordelen Infitratiegoot
  • voorkomt wateroverlast in dorp en stad
  • voorkomt uitdroging van de bodem
  • ondiepe inbouwmethode
  • ontwerpvrijheid
  • snel te plaatsen
  • standaard belastbaar tot klasse D400**
  • goed te reinigen
  • reinigbaar infiltratiesysteem
** Hogere belastingsklasse op aanvraag
Doordachte constructie
De infiltratiegoot is momenteel verkrijgbaar in RVS of cortenstaal en is voorzien van onderuitlaten. Het aantal onderuitlaten wordt bepaald aan de hand van de ontwerpeisen en de waterdoorlatendheid van de bodem (K-waarde). In de onderuitlaten zijn verticale infiltratie- lonten aangebracht van milieuvriendelijke en duurzame steenwol. Om de infiltratielonten en de ondergrond te beschermen tegen vervuiling is de gootbodem voorzien van horizontaal filterelementen van duurzame steenwol.
Eenmaal aangebracht in de grond zorgen de infiltratie- lonten ervoor dat hemelwater wordt geinfiltreerd in de bodem en geleidelijk wordt afgegeven aan de ondergrond. Hierdoor wordt uitdroging van de bodem voorkomen. Door deze innovatieve infiltratiegoten wordt de riolering tijdens regenbuien ontlast.

* Gebaseerd op k-waarde = 2, 1 goot in 6 m brede weg. Dit geeft 18 mm berging in het systeem en een ledigingstijd van ca. 6 uur. Ook andere configuraties zijn mogelijk.
Optimaal te inspecteren en te reinigen

Periodiek zal de infiltratiegoot moeten worden gecontroleerd op vervuiling en functionaliteit. Bij verminderende werking dienen de horizontaal aangebrachte filterelementen te worden vervangen. Dit kan zeer eenvoudig door de roosters te verwijderen. De infiltratielonten vragen geen onderhoud.

 


[ Home | Producten | Service | Contact | Bedrijfsinfo | Privacy | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO BV
 
Documentatie
Aanvullende informatie in pdf!
Afwatering buiten
Bestekservice
Klik hier voor de bestekservice van de HD-Drain.