CO2 Duurzaamheid

In het kader van ACO's ambities op het gebied van duurzaam ondernemen, is ACO gecertificeerd volgens de CO2-prestatieladder.

Bekijk hier de website Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) voor meer informatie.

Reductie
2.B.1 / 2.B.2 / 2.B.3 / 2.B.4 / 3.B.1 / 3.B.2 / 2.C.1 / 2.C.2


Transparantie
3.C.1 / 3.C.2

Initiatieven
1.D.1 / 2.D.1 / 3.D.1

Beschrijving deelname aan initiatieven

02 Douchegoot WTW
Samen met de firma DSS (Dutch Solar Systems www.dutchsolarsystems.com), een vooraanstaande leverancier van Energiebesparende systemen voor de woningbouw, is de ShowerDrain WTW in 2012 op de markt gebracht. De ShowerDrain WTW is getest door KIWA en hierbij is de rendementsprestatie bepaald, hetgeen resulteert in een EPC reductie van maar liefst 0,07 !. Met de ShowerDrain WTW kan c.a. 50% op het energieverbruik van het warme douchewater worden bespaard. In 2013 is gestart met de ontwikkeling van het WTW concept in een kortere variant (80cm i.p.v. 90cm) en met een lagere inbouwhoogte. Dit moet de toepasbaarheid van het systeem in renovatie en kleinere badkamers. Daarnaast zijn er initiatieven gestart om het WTW douchegoot concept in het buitenland op de markt te brengen (o.a. Duitsland en Oostenrijk). Hiervoor wordt ook gewerkt aan de ontwikkeling van een variant met lage inbouw en een hoger rendement dan de 80cm versie.

De ShowerDrain WTW maakt onderdeel uit van het Raab Karcher Greenworks productaanbod, waarbij “groene bouwmaterialen” gestimuleerd worden. In december 2015 is hiervoor deelgenomen aan het greenworks congres.

03 Infiltratiesysteem
Samen met zusterbedrijven van ACO B.V. is gewerkt aan een nieuwe generatie "infiltratiekratten" welke een oplossing bieden voor belangrijke knelpunten bij bestaande systemen, te weten ; inspecteerbaarheid en transportvolume (er wordt 95% lucht vervoerd). De ACO Stormbrixx bestaat uit stapelbare (nestbare) basiselementen die het transportvolume (en daarmee CO2 belasting) tot wel 75% verminderen ! Ook efficiënt materiaalgebruik, door het ontbreken van onnodige zijwanden draagt bij aan een verdere reducering van CO2 belasting. Naast het Stormbrixx systeem heeft ACO met zusterbedrijven en externe partners voor de particuliere markt een 2-tal producten voor afkoppelen rondom de woning ontwikkeld. Het EasyGarden Infiltrationline systeem bestaat volledig uit duurzaam en recyclebaar materiaal. Het EasyGarden Hexagravel systeem dient voor een bredere inzetbaarheid van half-verharding (grind/split), zodat deze beter beloop- en bereidbaar wordt.

04 Waterplein Rotterdam
Dit project is voltooid