naar boven
 
Bedrijfsinfo > Nieuws
BINNENKORT Stormbrixx SD Halve laag
BINNENKORT Stormbrixx SD Halve laag ACO StormBrixx is het infiltratiesysteem van ACO. Nieuw zijn de elementen met halve hoogte voor toepassing in gebieden met een hoge grondwaterstand. Het voordeel hiervan is dat de buffer hoog wordt geplaatst in plaats van in het grondwater.

Lastig voor te stellen? Klik dan hier voor meer informatie.

PROJECT Rijnhavenkade Alphen aan den Rijn
PROJECT Rijnhavenkade Alphen aan den Rijn De Rijnhavenkade in Alphen aan den Rijn heeft een facelift ondergaan. Voor de afwatering is gebruik gemaakt van MultiLine V200G lijnafwateringsgoten met Urban Design CorTen stalen afdekkingen. Deze zijn voorzien van het beroemde kroontje dat prijkt in het logo van het chocolademerk Baronie dat tot 2001 op deze plek gevestigd was. Met een knipoog naar het verleden wordt op deze manier de historie van dit terrein niet vergeten.

Lees hier meer over dit bijzondere project.

Maatwerk pompput kantorencomplex ATRIUM Amsterdam
Maatwerk pompput kantorencomplex ATRIUM Amsterdam Het kantorencomplex ATRIUM aan de Amsterdamse Zuidas heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Het complex dat uit 1976 stamt en daarmee een van de oudste gebouwen van de Zuidas is, is uitgebreid met 2 torens van in totaal zo’n 30.000m2 en een parkeergarage. Zowel voor de gerenoveerde oud-bouw en de nieuwbouw leverde ACO naast vetafscheiders voor de diverse restaurants ook de inpandig opgestelde pompinstallaties voor het afvalwater en regenwater en een vrij opgestelde olie-benzine afscheider voor de parkeergarage.
Als sluitstuk is eind juli een maatwerk betonnen pompput geleverd voor het afvoeren van het hemelwater van het terrein.Het bekken met een inhoud van ruim 30m3 en een gewicht van bijna 35 ton wordt voorzien van 2 pompen van elk 30kW met een gezamenlijke capaciteit van 585m3/u en een opvoerhoogte van 29mwk. Wederom het bewijs dat je naast standaard pompbekkens tot 8m3 bij ACO ook terecht kunt voor maatwerk! Voor het onder BREEAM certificering uitgevoerde project is er door ACO o.a. samengewerkt met ARUP voor de engineering en ITR (Installatie techniek Raalte) voor wat betreft de uitvoering. Zowel voor de pompinstallaties als de afscheiders is de inbedrijfstelling door ACO verzorgd.

ACO neemt Detego over
ACO Detego schachtafdekkingen Met de overname van Detego begin 2018 heeft ACO haar positie als specialist in schachtafdekkingen verder versterkt. De mogelijkheden met het Detego programma zijn vrijwel onbeperkt, dit onder de noemer “maatwerk is standaard”. Toepassingsgebieden liggen naast openbare ruimten ook bij vliegvelden, industrie, havens en logistieke terreinen.

pijl Klik hier voor meer informatie.

NIEUW Het neusje van de zalm!
NIEUW Het neusje van de zalm! De nieuwe ShowerDrain E+ is voorzien van sijpelopeningen en een vloeistofdicht membraan voor een extra zekere afdichting. Het elektrolytisch gepolijste RVS heeft een glans die vergelijkbaar is met die van een verchroomd oppervlak. De ACO ShowerDrain E+ inspireert u tot creatieve oplossingen in uw badkamerontwerp. Door het ruime roosterassortiment is er altijd een optimaal passende afdekking te vinden bij de stijl van de badkamer.

Klik hier om naar de ACO ShowerDrain site te gaan.

HygieneFirst Reinigbaarheid
HygieneFirst Reinigbaarheid ACO Stainless goten en putten bieden de beste oplossingen en prestaties op het gebied van hygiëne om schadelijke bacteriële verontreiniging te voorkomen. Hierbij volgen wij de hygiënische ontwerpprincipes zoals ook gebruikt voor het voedselbereidingsgebied volgens NEN-EN 1672 en NEN-EN ISO 14159. Zo hebben de hoeken in de goten en putten een radius van minimaal 3 mm wat een eenvoudige reiniging bevordert.

Bekijk hier de video op YouTube en zie wat voor verschil dit maakt in de praktijk!

NIEUW op het ACO BIM plein
NIEUW op het ACO BIM plein Het aanbod op het ACO BIM plein is uitgebreid met het ACO Spin dakafvoeren programma. Het modulair opgebouwde ACO Spin dakafvoeren programma is verkrijgbaar in DN70-100-125. Hierdoor is voor elke mogelijke dakopbouw de perfecte dakafvoer te kiezen, onafhankelijk van het type dakbedekking, isolatie en isolatiedikte. Ook toepassing van meerdere vloeistofdichte lagen is geen probleem. ACO Spin dakafvoeren uit RVS voor platte daken zijn een perfecte aanvulling op het GM-X verzinkt stalen HWA systeem.

Klik hier voor het ACO-BIM plein

ACO Academy
ACO-Academy01
Sinds enige tijd beschikt ACO in Doetinchem over een eigen ACO Academy. Hier tonen wij in één oogopslag ons complete assortiment. De locatie is zeer geschikt voor het geven van producttrainingen en vergaderingen. Wij stellen de ACO Academy ook graag ter beschikking aan relaties voor het houden van vergaderingen of andere bijeenkomsten. Neem gerust contact met ons op!
ACO-Academy02
ACO-Academy05

Next generation ACO ShowerDrain FlexDrain E
Next generation ACO ShowerDrain FlexDrain E De ACO ShowerDrain FlexDrain heeft een complete metamorfose doorgemaakt. Zo is de FlexDrain E nu ook voorzien van een V-bodem, zijn de roosters smaller en elektrolytisch gepolijst. Het gootelement heeft een hogere afvoercapaciteit en is optioneel te voorzien van stelvoetjes. Kortom een mooier design, een grotere capaciteit en meer installatiegemak!

Klik hier voor meer informatie over de ACO ShowerDrain FlexDrain

NIEUW StormBrixx SD
NIEUW StormBrixx SD Voor regenwaterberging of -infiltratie zijn kunststof kratsystemen een veel voorkomende oplossing. ACO heeft hiervoor de ACO Stormbrixx HD. Deze Heavy Duty uitvoering is zelfs belastbaar door vrachtwagens, maar dat is niet altijd nodig. Daarom heeft ACO nu ook de StormBrixx SD (Standard Duty). Doordat de elementen hoger zijn, kunnen ze meer water bergen en zijn de plaatsingskosten per m3 nog lager.

Klik hier voor meer informatie over de ACO Drain StormBrixx SD.

NIEUW in het assortiment Slimline
NIEUW in het assortiment Slimline De ACO EasyGarden SlimLine is een groot succes en sluit perfect aan bij tuinen met een moderne uitstraling. Het vorig jaar geïntroduceerde assortiment hebben we uitgebreid met handige accessoires. Met ingang van het seizoen 2018 is ook een hoekelement leverbaar, zodat eenvoudig mooie hoeken van 90 graden kunnen worden gemaakt. Ook is een excentrische onderuitloop toegevoegd. Hiermee kan een goot die tegen een muur of plantenbak is geplaatst voorzien worden van een onderuitloop.

Klik hier voor meer informatie over de ACO EasyGarden Slimline

SHK Essen 6-9maart 2018
SHK Essen 6-9maart 2018 Omdat wij weten dat er veel Nederlanders vakbeurzen in Duitsland bezoeken is ACO NL hier ook aanwezig. Wij participeren op de SHK in Essen op de stand van onze Duitse moederorganisatie en presenteren hier o.a. onze nieuwe ACO ShowerDrain C Colours. Namens ACO NL is Maurice Meijer alle dagen aanwezig om u te woord te staan.
Standnummer: Hal 6, stand 6E10.


Klik hier voor de de SHK Essen website.

ANUGA Food Tec / Keulen / 20-23 maart 2018
ANUGA Food Tec / Keulen / 20-23 maart 2018 Gaat u ook naar de ANUGA Food Tec in Keulen 20-23 maart. ACO is hier ook aanwezig. Zij het niet met een eigen stand. Wij zijn gastexposant op de stand van onze partner Ruys Vloeren. Op 20 en 21 maart is Pascal Derksen van ACO aanwezig om u te woord te staan.
Standnummer: Hal 6.0, StandE109.


Klik hier voor de website van de ANUGA FOOD TEC website.

VSK 2018 Wij voeren de boel eens lekker op!
VSK 2018 Wij voeren de boel eens lekker op! ACO is wat minder bekend van haar opvoerinstallaties. Dat is jammer, want wij beschikken over een ruim assortiment stekkerklare apparaten! Denk hierbij aan installaties voor het opvoeren van regen-, fecaliënvrij-en fecaliënhoudend water, allemaal makkelijk te onderhouden en te installeren. Op de VSK 2018 in Utrecht tonen wij ons complete assortiment. Maar bekijk onze installaties nu alvast op onze website.

BEURS: VSK 2018
BEURS: VSK 2018 De VSK is dé vakbeurs voor de installatie branche. Door alle technologische ontwikkelingen, verandert het werk, de rol en de verantwoordelijkheid van de installateur. De VSK is de beurs om de installateur scherp te houden. Op het gebied van afwateringstechniek tonen wij vol trots al onze oplossingen vanuit onze visie: #DrainWithBrain.

Klik hier voor uw gratis ticket, bezoek onze stand Nr. 08A004!


De zes voordelen van ACO Pipe
ACO Pipe lichtegewicht RVS leidingen Achter elke afvalwaterafvoer bevindt zich een complex leidingnetwerk die het gehele afwateringssysteem binnen een gebouw verbindt. Een afwateringssysteem moet gegarandeerd probleemloos functioneren, decennia lang. Eenmaal geïnstalleerd moeten leidingsystemen bestand zijn tegen verschillende soorten belasting. ACO biedt hiervoor een compleet assortiment van betrouwbare afwateringsoplossingen, van afvoerput tot vetafscheiders én het bijbehorende leidingwerk. Bekijk hier “De zes voordelen van ACO Pipe”.

00 Overzichtsfilm
01 Bestand tegen thermische expansie
02 Hangt niet door
03 Brandveilig
04 Bestand tegen knaagdieren
05 Robuust
06 Lichtgewicht

 


Service Inbedrijfstellingsservice
Naast het calculeren, dimensioneren en leveren van pompinstallaties ontzorgt ACO haar klanten ook graag bij het inbedrijfstellen van de installatie. Hoewel het elektrisch aansluiten van pompen op zich simpel lijkt, vereist het aansluiten van pompen en afstellen van de pompinstallatie de nodige vakkennis. Door ACO getrainde service technici voeren de inbedrijfstelling uit en zullen de installatie bedrijfsklaar aan u opleveren. Bijkomend voordeel voor de klant van de ACO inbedrijfstellingsservice is de verlengde garantie op de installatie*. Heeft u belangstelling hiervoor, vraag dan om een vrijblijvende aanbieding en uitgebreide informatie.

Klik hier om naar het informatie formulier te gaan

*Vraag naar de voorwaarden


Waarom een regenton? Ga infiltreren!
Iedere huiseigenaar moet sinds 2009 in principe al het regenwater dat op zijn perceel valt zelf bergen. Steeds meer gemeenten dwingen hun inwoners om het regenwater van hun daken zelf op te vangen in bijvoorbeeld een regenton. Dat moet grote overstromingsschade voorkomen. Maar waarom een regenton?! Als je een regenton gebruikt voor de opvang van regenwater in het geval van piekbelasting dan moet zo’n regenton op dat moment wel leeg zijn! Lang niet iedereen gebruikt het water uit de regenton, zeker niet als de tuin grotendeels bestraat is!

Lees hier meer over de aco EasyGarden Infiltrationline.

Wateroverlast? ACO denkt in oplossingen!
Wij hoeven niemand meer iets te vertellen over wateroverlast door klimaatverandering. De kranten en social media schrijven er regelmatig over. Wij denken al jaren na over oplossingen! Zo is de ACO Stormbrixx een uniek en gepatenteerd regenwater infiltratie/-bergingssysteem. Het flexibele Stormbrixx systeem maakt het mogelijk om te worden toegepast als kleine individuele unit bij een woning of gebouw, of als vrijwel onbeperkt grote unit die onderdeel uitmaakt van een Duurzaam Stedelijk Afwatering Systeem [D-SAS].

Bekijk hier de vele voordelen die ACO Stormbrixx te bieden heeft.

De zes voordelen van ACO Pipe NR 2
De zes voordelen van ACO Pipe NR 2 Achter elke afvoer bevindt zich een complex leidingnetwerk dat het gehele afwateringssysteem binnen een gebouw met elkaar verbindt. Leidingwerk ligt vaak verborgen achter wanden of onder vloeren en is daardoor moeilijk te bereiken voor eventuele reparaties. Daarom moet een afwateringssysteem gegarandeerd probleemloos functioneren, decennia lang!

Bekijk hier het tweede voordeel op ons You-Tube kanaal.

ACO Stainless toegepast in nieuw pand Fresh Care Convenience BV
ACO Stainless toegepast in nieuw pand Fresh Care Convenience BV 1 juni 2017 is de high-tech groentensnijderij en productiesite voor kant en klaar maaltijden van Fresh-Care Convenience BV(onderdeel van de Staay Food Group) in Dronten in gebruik genomen. Uniek onderdeel van de nieuwe productiesite is het City farming gedeelte: een geconditioneerde ruimte waar sla op water met voedingsstoffen, onder speciale LED verlichting volautomatisch opgekweekt gaat worden. Bouwkundig aannemer Heembouw Roelofarendsveen BV paste op verschillende locaties in de fabriek ACO Stainless afwateringsgoten en –putten toe. Hygiene First! Dat is waar het ACO omgaat om in de voedingsmiddelenindustrie.

Klik hier voor het referentieblad als pdf.

Sport Technologies en ACO Sport
Sport Technologies en ACO Sport Sport Technologies is de uitvinder van de De PACER2; een elektronische haas die geïnstalleerd wordt langs een atletiekbaan. Deze ‘haas’ stelt individuen en groepen hardlopers in staat om met behulp van een visueel hulpmiddel tijdgebonden trainingen af te werken. Het systeem bestaat uit maximaal 400 lampen (elke meter 1 LED lamp) die vlak ingebouwd worden in de afdekkap van een ACO Sport afwateringsgoot. Tijdens de FBK Games is de PACER2 voor het eerst uitgebreid getest. Een reden voor beide bedrijven om sponsor te worden van de FBK games!

ACO en hedendaagse kunst
ACO en hedendaagse kunst “Kunst in der Carlshütte” is een non-profit cultureel initiatief van de internationale ACO-groep en de steden Büdelsdorf en Rendsburg. Voor de 19de keer vindt hier vanaf 10 juni t/m 8 oktober de NordArt tentoonstelling plaats. De NordArt is een van de grootste jaarlijkse tentoonstellingen van hedendaagse kunst in Europa. Op het terrein van de hoofdvestiging van ACO in Duitsland bieden de hallen van de historische ijzergieterij met 22.000 vierkante meter vloeroppervlakte en een sculptuurpark van 80.000 vierkante meter, een indrukwekkende achtergrond voor de tentoonstelling. Ongeveer 250 kunstenaars uit de hele wereld tonen schilderijen, sculpturen, foto's en installaties in een unieke sfeer, waar bezoekers een onvergetelijke wereldreis door de kunst maken.

Kijk voor meer informatie op www.nordart.de.

Live ACO BIM Plein
Live ACO BIM Plein Steeds meer projecten worden met ondersteuning van BIM (Building Information Modelling) uitgevoerd. BIM is het maken van een 3D gebouwmodel en de samenwerkmethodiek die erbij hoort. Door met andere partijen in de bouwketen in BIM samen te werken wordt alle informatie optimaal benut. Om onze klanten hierbij te ondersteunen lanceren wij op onze website het ACO BIM Plein, een platform waarop al onze relevante BIM data te vinden zal zijn.

Kijk hier om naar het BIM Plein te gaan

Nieuw Losse pompsets
Nieuw Losse pompsets ACO levert complete pompinstallaties voor aardinbouw. Hierbij bestaat de keuze uit een kunststof- of betonnen pompput. Naar aanleiding van aanvragen uit de markt biedt ACO nu ook losse pompsets aan. Deze pompsets bestaan uit: pomp(en), hijsketting(en), balkeerklep(pen), PVC persleiding met overlengte ongezaagd, vlotters, een schakelkast en bevestigingsmateriaal. Deze pompsets zijn geschikt voor plaatsing in een bouwkundig put waarbij dus geen kunststof- of betonnen bekken nodig is. De prijzen voor de pompsets zijn exclusief montage, maar de onderdelen zijn voor zover mogelijk door ons voor-gemonteerd. Indien gewenst kan ACO ook de plaatsing en inbedrijfstelling van de pompen verzorgen.

#ifoundaco
#ifoundaco Nu ook in Nederland #ifoundACO

Onze Duitse collega’s zijn een Social media actie begonnen waar wij als ACO Nederland graag op inhaken. ACO producten liggen vaak letterlijk aan onze voeten. Ons personeel valt het direct op als er een putdeksel of goot van ACO in de bestrating ligt. Jou ook? Voor iedereen die het leuk vindt om ACO producten te fotograferen is er nu #ifoundACO!

Stap 1: Je hebt een ACO product in de praktijk gevonden.
Stap 2: neem een foto met je voeten erbij op!
Stap 3: zet hem online, plaats daarbij de hashtag #ifoundaco en vermeld de plaats waar de foto genomen is.
ACO Collega's over de hele wereld zijn de uitdaging al aangegaan op diverse sociale media-netwerken. Wij vinden het leuk om te zien waar jij op ACO staat!

ACO Facebook

Subsidie ShowerDrain X
Subsidie ShowerDrain X Een flink deel van de energieconsumptie in Nederland komt voor rekening van woningen. Binnen Europa is een flinke verlaging van onze totale consumptie afgesproken. Nieuwbouwwoningen worden energiezuinig gebouwd, maar zolang de bestaande bouw niet wordt aangepast zal de besparing nooit gerealiseerd worden. Daarom is nu een subsidieregeling ingegaan die woningeigenaren motiveert om energiebesparende maatregelen te nemen. Wanneer een huiseigenaar van bestaande bouw voor een ACO ShowerDrain X WTW-douchegoot met 49% rendement kiest - i.c.m. tenminste één andere energiebesparende maatregel - dan draagt de overheid 300,- Euro bij aan de kosten. De ACO ShowerDrain X WTW-douchegoot bespaart voor een gemiddeld gezin op jaarbasis 200 m³ aardgas.

Hier vindt u informatie over voorwaarden, uitkeringen en aanvraagprocedure.

ACO BIM Plein, binnenkort live!
Binnenkort lanceert ACO het ACO BIM Plein, een platform waarop relevante BIM data te vinden zal zijn. BIM is een geïntegreerd proces waarin alle projectpartners samenwerken binnen een digitale omgeving, waarin alle kenmerken van een project komen te hangen, waaronder het 3D ontwerpmodel, diverse aspectmodellen, planningen en kosten. BIM maakt bouwen virtueel. Met uw tekeningen en informatie in BIM bespaart u niet alleen tijd, maar ook onnodige kosten. BIM, oftewel Building Information Modeling, is een methode waarbij alle benodigde informatie van alle partners in het bouwproject overzichtelijk op 1 plek staan. Daarnaast maakt u met BIM een digitaal prototype van uw bouwproject; vóórdat u daadwerkelijk van start gaat met bouwen.

NIEUW Combipoint
De Combipoint straatkolk De Combipoint is een straatkolk voor zwaar verkeer toepassingen. Het is de ideale puntafwatering voor bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen, intensief bereden wegen enz. Het putlichaam uit kunststof is licht en makkelijk te hanteren bij plaatsing. U heeft de keuze uit diverse putkoppen uit gietijzer. Door de flexibele aansluiting van beide onderdelen zijn wegzakkende straatkolken met beschadigde verhardingen rondom voorgoed verleden tijd.

Klik hier voor meer informatie over de Combipoint.

 


Beurs DVDSA
Op hét evenement voor ontwerp, bouw, inrichting, onderhoud en beheer van sportaccommodaties tonen wij ACO Sport® afwateringssystemen. Deze zijn bij uitstek geschikt om atletiekbanen, spel-, speel- en recreatieve terreinen op een duurzame wijze zo veilig en compleet mogelijk te maken. Bezoek ons op stand 2.067!

Klik hier voor meer informatie.

ACTUEEL Paddentrek
ACTUEEL Paddentrek De paddentrek is een jaarlijks terugkerend fenomeen en vindt plaats in de periode februari tot april. Druk bereden wegen vormen hierbij een dodelijk obstakel. ACO Pro paddentunnels zijn hiervoor de bewezen oplossing. Aan het begin van dit jaar zijn flinke hoeveelheden tunnelelementen uitgeleverd om nog voor de trek te worden ingebouwd.

Klik hier voor meer informatie over de ACO Pro tunnelelementen.

ACO roosterconfigurator
ACO roosterconfigurator Altijd al willen weten hoe onze roosters er uit zien in verschillende bestratingen? Klik dan hier voor onze nieuwe rooster configurator.

NIEUWS: InfraTech 2017
ACO Stand op de InfraTech 2017 Voor goed advies op het gebied van afwateringsvraagstukken moet je bij ACO zijn. Dat is wat ACO wilde uitdragen op de InfraTech 2017. Op de ACO Stand discussieerden ACO Adviseurs aan de hand van een digitaal touchscreen over afwateringsproblemen en de juiste oplossingen. Ook toonden wij vol trots onze nieuwe ACO Drain MultiLine Seal in. Op de stand konden bezoekers met eigen ogen zien dat de slimme verbinding van de ACO Seal in echt waterdicht is. Met 637 exposanten en 21.017 bezoekers was de InfraTech 2017 in Ahoy Rotterdam groter dan ooit!

NIEUW: ACO MultiLine Seal in
ACO MultiLine Seal in ACO is een pionier en heeft altijd de nieuwe standaard gezet. Ook nu komt ACO weer met een sensatie in de roostergoot markt. De ACO MultiLine Seal in; Deze nieuwe generatie goten wordt standaard geleverd met geïntegreerde Seal in technologie, belastingsklasse A-E, ingebouwd verval 1-10 en brengt het beste van 40 jaar innovatie samen.

Klik hier voor meer informatie

Project:Vetafscheider Station Utrecht
Utrecht bouwt in het hart van Nederland met het stationsgebied aan de toekomst van de stad. Jaarlijks maken zo’n 88 miljoen mensen gebruik van het station. Voor al deze mensen is de stationshal boven de sporen voorzien van allerlei soorten horeca. Maar waar gaat al het afvalwater van deze gelegenheden naartoe?! Lees meer

NIEUW: InfiltrationLine Calculator
InfiltrationLine Calculator De hevige buien van afgelopen tijd hebben voor behoorlijk wat overlast gezorgd. Overlast waar wij als gewone burger ook debet aan hebben. Een groot deel van de Nederlandse tuinen wordt dicht gelegd met tegels en klinkers. Water uit al die tuinen bij elkaar vloeit zo direct weg naar de straat. In dicht bebouwde gebieden leidt dit tot problemen waar 'de gemeente' echt niet alleen schuldig aan is! De oplossing is water in de tuin opvangen. Hoe doe je dit op een eenvoudige manier?

Klik hier voor de ACO EasyGarden InfiltrationLine calculator!

Project: Kustwerk Katwijk
Kustwerk Katwijk Bij het Kustwerk Katwijk is een Dijk-in-Duin gerealiseerd. Tussen de duinen en boulevard is een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd, mét behoud van een natuurlijk ogend duinlandschap. De in- en uitgangen van deze garage zijn voorzien van afwateringsgoten van ACO Drain. Het project kreeg vorig jaar de onderscheiding: “Beste openbare ruimte van het jaar 2015”.

Bekijk hier het referentie project!


Benthemplein in Rotterdam een bijzonder waterplein.
Benthemplein in Rotterdam een bijzonder waterplein. Regenwater wordt een feestje
Florian Boer van ontwerpbureau De Urbanisten geeft aan hoe hij op het idee van een waterplein kwam: “We wilden het regenwater in de stad een prominente plek geven in plaats van de overlast die het nu veroorzaakt. Een plek die we gecontroleerd onder water laten lopen: het waterplein. We wilden laten zien dat je met regenwater meer kunt doen dan het direct afvoeren naar het riool. ‘Regenwater wordt een feestje’ was ons adagium.”

Buffercapaciteit van 1700 kuub
Op het Benthemplein, zoals dat nu is heringericht, wordt het regenwater afkomstig van bestrating en daken opgevangen in speciale bassins. Het water loopt door grote glimmende ‘riviergoten’ over het plein naar twee ondiepe bassins. Een iets dieper gelegen deel, dat als sportveld wordt gebruikt, loopt pas bij extreme regenval onder water en functio¬neert zo als extra bufferruimte. Dat deel is dus afgekoppeld van de stadsriolering. De totale buffercapaciteit bedraagt maar liefst 1700 kuub.

Waterdichte oplossing
De sleufgoten van het type ACO Fineline-LED zijn voorzien van zuinige koud-witte LED-verlichting en zijn waterdicht. Dat moet wel, want die verlichting is ook toegepast in de bassins die onder water komen te staan. De voeding en overspanningsbeveiligingen zijn in een speciaal ontwikkelde water¬dichte elektrakast in de grond aangebracht. Naast de sleufgoten met LED-verlichting leverde ACO ook de roestvast stalen riviergoten met een lengte van maximaal 4 meter en 300 of 1000 mm breed. Er liggen drie strengen over het Benthem¬plein verdeeld. Het is de bedoeling dat het water hier zichtbaar door stroomt. De RVS goten zijn voor de stevigheid met beton ondervuld.

ACO Pro helpt amfibieën uit de put!
ACO Pro helpt amfibieën uit de put! Nederland kent zestien amfibieënsoorten die allemaal beschermd zijn door de Flora- en Fauna wet. Een aantal van deze soorten komt voor in stedelijk gebied. Tijdens de trekperiodes passeren deze amfibieën straatkolken, waarin zij eenvoudig terecht kunnen komen, maar onmogelijk weer uit kunnen klimmen. Trottoirbanden vormen hierbij vaak onbedoeld een geleidingswand naar de kolk. ACO voelt zich, als leverancier van straatkolken, medeverantwoordelijk voor dit probleem. Des te meer omdat ACO tevens leverancier is van producten die ervoor zorgen dat amfibieën en kleinwild zich veilig en op een zo natuurlijk mogelijke manier kunnen verplaatsen. Door middel van tunnels en geleidingswanden zorgen wij voor een veilige oversteek zodat de dieren niet op het wegdek terecht kunnen komen. 

voordelen
 • Eenvoudig aan te brengen;
 • toe te passen in vrijwel alle soorten
 • straat- en trottoirkolken;
 • geen belemmering voor de functie
 • en het onderhoud van de kolk;
 • kan permanent worden aangebracht;
 • belast het milieu niet.

Referenties op www.aco.nl
Referenties op www.aco.nl ACO heeft tientallen projecten in beeld gebracht. Deze zijn verzameld op een referentiepagina: http://www.aco.nl/ACO-Referenties.html. Hier kunt u ideeën op doen voor rooster- en sleufgoten, kolken en ook custom-made toepassingen. Laat u inspireren!

UNIEK MSP Allee
UNIEK MSP Allee In Heerlen, Zuid-Limburg, is dit jaar een bijzondere wandel- en fietsboulevard aangelegd; de MSP Allee. De afwatering van de MSP Allee is gerealiseerd met speciale lijnafwatering van ACO. Het project is uniek in Nederland en misschien wel in de hele wereld! De goot wordt namelijk gesierd door meer dan 200 verschillende Corten stalen D400 roosters van 300 mm breed! Naast sporen van mens, ree, vos, das wordt u de weg gewezen naar bijvoorbeeld Landgraaf, Station De Kissel, Heerlen centrum of de Schaesberg!

Vernieuwd luikenprogramma
Vernieuwd luikenprogramma Wist u dat ACO u ook een zeer compleet luikenprogramma te bieden heeft. Van luiken met uitneembare deksel tot scharnierende luiken met of zonder openingshulp. Van aluminium tot gietijzer en belastingsklasse A t/m F. Ondanks de veelheid aan luiken is bij ACO ook altijd maatwerk mogelijk.

Klik hier voor onze nieuwe documentatie!

ACO pro website.
ACO pro website. Om beter tegemoet te komen aan de eisen van deze tijd gaat ACO de website vernieuwen. Dit doen wij in stappen. Als eerste is een start gemaakt met de site voor ACO PRO.
Het ACO PRO programma bestaat uit polymeerbetonnen klimaattunnels en geleidingssystemen waarmee wij zorgen voor een veilige oversteekmogelijkheid voor amfibieën en klein-wild.

Klik hier om naar de ACO Pro website te gaan

ACO StormBrixx toegepast bij het Bouw- en infrapark te Harderwijk
ACO StormBrixx toegepast bij het Bouw- en infrapark te Harderwijk In Mei 2013 is het eerste ACO Stormbrixx project in Nederland bij het Bouw- en infrapark te Harderwijk gerealiseerd. Als voorproef op het grote project dat ACO later dit jaar heeft gerealiseerd in Susteren (Limburg) hebben wij samen met Oranjewoud-Milieu realisatie voor het eerst de voordelen van dit innovatieve systeem in de praktijkkunnen ervaren. En deze zijn bijzonder positief!
Het project
Het Bouw- en infrapark te Harderwijk is een 27ha groot voormalig kazerne complex. Hier vinden opleidingen plaats voor de Bouw- en infra, worden conferenties gehouden en voorlichting gegeven. Oranjewoud Milieu ontzorgt het B&I park op veel gebieden zoals; vergunningen, bodembescherming en specifieke infra- en milieu issues. Voor de hemelwaterafvoer van het 2500 m2 metende dak van trainingscentrum is voor hét innovatieve Stormbrixx infiltratiesysteem met een inhoud van 50 m3 gekozen. Een product dat prima past in deze vernieuwende en educatieve omgeving! 

Ervaringen van Oranjewoud-Milieu
“ACO heeft goed gekeken naar bestaande ‘kratsystemen’ en deze aangepast aan actuele wensen, verwachtingen en de maatschappelijke verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid! Dit betekent geen gestapeld volumineus krattensysteem, maar een bijzonder doordacht compact en flexibel systeem met functionele- en verwerkingsvoordelen, waarbij enkel de beste eigenschappen van kratten zijn behouden.” aldus Edwin Kleinsmit van Oranjewoud. Alle systeemvoordelen nog even op een rijtje:
 • 100% inspecteerbaar systeem omdat tussenwanden overbodig zijn en dus ontbreken.
 • Door de ingenieuze stapelmethode slechts 25% van het volume van een conventioneel systeem voor wat betreft transport, overslag, opslag en handling. Dat noemen wij duurzaam!
 • Een, door de modulaire opbouw, bijzonder sterk, flexibel en snel te bouwen systeem
 • Sterk en maatvast eindproduct door “Brickbonding”.
 • Compleet door multifunctioneel in te passen schachten en accessoires.

Dit betekende in de praktijk een:
 • tot 30% snellere handling door de zeer effectieve bouwwijze;
 • tot 50% kortere doorlooptijd doordat meer activiteiten parallel uitgevoerd konden worden;
 • innovatief en duurzaam eindproduct waarbij de functionaliteit voorop is blijven staan!

  • Put wordt blikvanger in het stadsbeeld
   Put wordt blikvanger in het stadsbeeld Afwateringsgoten in het stadsbeeld krijgen steeds vaker een opvallend uiterlijk. Gemeentes realiseren zich dat deze vorm van Urban Design een mogelijkheid biedt zich opvallend te presenteren. De laatste tijd is er bij gemeentes een trend ontstaan lijnafwateringsgoten extra te accentueren. De goot mag gezien worden in het straatbeeld. Zo heeft ACO voor de sleutelstad Leiden een speciale goot ontwikkeld met de sleutels van het stadwapen erin. Ook Breda heeft in de stad op maat gemaakte gootafdekkingen geplaatst met daarop het gemeentelogo. De bezinkputten waarin het logo is verwerkt kunnen in ieder formaat en naar wens met scharnieren of een vaste bevestiging worden geleverd.

   Multipoint K200 nu ook met DN160 uitloop
   Multipoint K200 nu ook met DN160 uitloop Als lijnkolk tegen de stoeprand of in een centrale molgoot is de K200 perfect in te bouwen. De breedte van 20cm sluit aan op de meest voorkomende klinkerformaten. Met een lengte van 45 cm en het royale inwaterende oppervlak voert de K200 het regenwater snel af. En dit gaat nu nog sneller! Naast de uitvoering met een spie DN125 is er nu ook een K200 lijnkolk met spie DN160 voor nog meer afvoercapaciteit!

   Grootste ACO Stormbrixx project in top tijd gerealiseerd!
   Grootste ACO Stormbrixx project in top tijd gerealiseerd! Na de realisatie van een aantal kleinere projecten heeft ACO in september het momenteel grootste Stormbrixx project in Nederland gerealiseerd. Het door de ACO groep ontwikkelde innovatieve bergings- en infiltratiesysteem is toegepast op het industrieterrein Midden Limburg in de gemeente Echt-Susteren. Drie velden met een totaal volume van 2300m3 zorgen voor een optimale opvang en infiltratie van regenwater.

   Bij de uitvoering van dit project bewees ACO Stormbrixx zijn onderscheidende voordelen ten opzichte van andere infiltratiesystemen. Door de stapelbaarheid heeft ACO Stormbrixx een compacte vervoerswijze en snellere bouwplaats logistiek (slechts 1/3 van het volume en goederenbewegingen ten opzichte van traditionele systemen). Daarnaast bewees ACO Stormbrixx z’n eenvoudige installatie door het Brick-bonding systeem met een 30% kortere installatietijd. Voor meer informatie (link naar site)

   Ook musea kiezen voor ACO
   Ook musea kiezen voor ACO Wanneer u komende zomervakantie een museum gaat bezoeken in Amsterdam, kunt u bijna niet om ACO heen! De grote musea in onze hoofdstad hebben gekozen voor ACO. Zowel voor toepassingen binnen als buiten.

   • Stedelijk museum:
    Lijnafwatering bij de spectaculaire nieuwe aanbouw.
   • Rijksmuseum:
    Vetafscheider t.b.v. horeca.
   • Eye Filmmuseum:
    Lijnafwatering op de IJ-boulevard.
   • Scheepvaartmuseum:
    Vetafscheider t.b.v. horeca.

    Puntje van de sluier: Bij het Scheepvaartmuseum wordt momenteel gewerkt aan een kunstproject waarbij putdeksels de hoofdrol spelen. U leest hierover meer in een volgende nieuwsbrief!

   Gaat CE het KOMO-certificaat vervangen?
   Gaat CE het KOMO-certificaat vervangen? In het algemeen kan worden gesteld dat de KOMO-certificering op verschillende ACO producten, waar ook CE markering voor vereist is, een belangrijke aanvullende zekerheid biedt:
   • Door meermaals per jaar onafhankelijke productie audits en monsternames uit te voeren wordt een grotere mate van zekerheid gekregen dat de werkelijke kwaliteit van de geleverde producten overeenstemt met de geteste producten zoals vermeldt in de DoP.
   • Ook geeft KOMO-certificering de garantie dat aan specifieke Nederlandse wettelijke eisen wordt voldaan, zoals het Besluit Bodemkwaliteit (NL-BSB).

   CE-markering bouwproducten veranderd
   CE-markering bouwproducten veranderd Op 1 juli 2013 is de oude richtlijn voor CE-markering van bouwproducten (89/106/EEG) vervangen door de verordening bouwproducten nr. 305/2011. Hierdoor zijn nieuwe eisen gaan gelden voor CE-markering van bouwproducten. Alle bouwproducten waarvoor een geharmoniseerde EN norm bestaat dienen vanaf 1 juli bij wet aan deze norm te voldoen. Als bewijs hiervan moeten ze voorzien zijn van een CE-markering (logo) en dient een prestatieverklaring te worden bijgeleverd.

   ACO Producten waarvoor geharmoniseerde EN normen gelden zijn:
   Olie/Benzineafscheiders slibvangputten EN858-1
   EN1123-1 Thermisch verzinkte stalen buizen met mof/spie voor riolering (GM-X)
   EN1124-1 Corrosie vaste stalen buizen met mof spie voor riolering (Pipe)
   EN1433 Lijnafwatering
   EN1825-1 Vetafscheiders en slibvangputten
   EN12050-1 Opvoerinstallaties (Fecaliënhoudend rioolwater/zwart water)
   EN12050-2 Opvoerinstallaties (Fecaliënvrij rioolwater/grijs water)
   EN13564-1 Terugstuwbeveiligingen
   EN14351-1 Ramen en deuren zonder brand en rookwerende eigenschappen
   De prestatieverklaring, ook wel DoP (Declaration of Performance) genoemd moet volgens een vaststaand model opgemaakt worden. Dit heeft tot doel de gebruiker/verwerker van het materiaal te informeren over of het product geschikt is voor de toepassing waarin deze gebruikt gaat worden. In de DoP worden ook prestaties van het product op een aantal essentiële kenmerken weergegeven.

   Producenten (en handelaren) moeten de DoP bij de producten meeleveren. Dit mag ook door deze digitaal ter beschikking te stellen (waarmee een papieren documentenstroom voorkomen wordt). Hiernaast treft u een voorbeeld van CE-markering op ACO producten en de verwijzing naar de betreffende DoP.

   ACO publiceert de DoP’s d.m.v. het web portal http://dop.aco.com Hier kan iedereen, op basis van het DoP-nummer dat op een product staat vermeld, de betreffende DoP eenvoudig vinden. Ook kan op productsoort naar DoP’s gezocht worden. Let wel, de DoP’s zijn vermeldt op/bij alle producten die na 1 juli 2013 geproduceerd zijn. Het kan de komende periode dus voorkomen dat producten met de “oude CE vermelding” in omloop zijn.

   [ Home | Producten | Service | Contact | Bedrijfsinfo | Privacy | Sitemap | ACO Groep ]

   © ACO BV